Seminte Alune de pamant, arahide 100g

Alune de pamant, arahide, alune americane- oricum le-am zice ne plac. Sarate sau nu, la film sau la intalniri cu prietenii. Acum sunt la indemana noastra. In gradina, curte, chiar in ghiveci. Bucura-te de propria ta cultura de alune!

19.5

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Caracteristici Seminte Alune de pamant, arahide, 100g

Alune de pamant, arahide, 100 g - este o planta anuala, cu inaltime de 30-40 cm, iubitoare de caldura si sol usor, nisipos, bine afinat, pH 5-6, bogat in substante organice. Are nevoie de un teren semiumed, nu ii place seceta.

Dupa fecundare, floarea incepe sa creasca rapid si se infige adanc in sol la o adancime de 7-10 cm. Dezvolta o radacina foarte ramificata, care are la varfuri pastaile de forma unui gogos cu 2-3 seminte. 

Semanare: la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai, la locul definitiv, in sol bine lucrat si maruntit, cu temperatura de peste 15ºC. Se poate obtine si prin rasad! Semanatul precoce nu este indicat.

Adancime de semanat: 3-5 cm, cu distanta intre plante 50 cm intre randuri si 10-25 cm intre plante. Semintele desfacute de capsula protectoare isi pierd repede proprietatea de germinare, din aceasta cauza capsula trebuie desfacuta doar inainte de semanat.

Recoltare: perioada de vegetatie este 150-180 zile. Astfel, recoltarea alunelor de pamant se poate face in lunile septembrie-octombrie. Recoltarea lor seamana mult cu cea a cartofilor. Tufele se smulg din pamant, cu boabe cu tot, se lasa la zvantat, la soare. Pe urma se pot depozita.

Se pot consuma prajite sau proaspete, in sosuri, dulciuri sau deserturi, precum si sub forma de unt.

Sunt o sursa importanta de proteine, minerale si vitamine (B1, B2, B3, B6, E).

Acum avem ocazia sa obtinem propria cultura - in curtea casei, in gradina sau chiar intr-un ghiveci pe balcon! Planteaza cu drag  alune de pamant, arahide! 

Specificatii

Producator Kertimag Ungaria
Durata de viata anuala

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie