Arbusti Forsitia Ploaie de Aur (Forsythia x intermedia)

Forsitia Ploaie de Aur (Forsythia x intermedia) este o specie decorativa prin flori, prolifica, cu flori galbene. Este printre primii arbusti care infloresc primavara, in martie-aprilie. 

12.8  16

Mai multe informații

Caracteristici Arbusti Forsitia Ploaie de Aur (Forsythia x intermedia)

Forsitia Ploaie de Aur (Forsythia x intermedia) este o specie decorativa prin flori, prolifica, cu flori galbene. Este printre primii arbusti care infloresc primavara, in martie-aprilie.  

Creste sub forma de tufa de 2-3 m inaltime. Frunzele sunt mari, alungit-ovate, in parte serate, care se coloreaza toamna in mov-rosiatic. Lujerii sunt erecti, vigurosi. 

Este un hibrid intre Forsithya suspensa si Forsythia viridissima.

Forsitia este un hotar in calendarul lucrarllor in gradina, existand lucrari de gradinarit care se fac inainte ca Forsitia sa infloreasca si lucrari care se fac numai dupa ce infloreste Forsitia.

Instructiuni de plantare si intretinere Arbusti Forsitia Ploaie de Aur (Forsythia x intermedia)

Forsitia Ploaie de Aur (Forsythia x intermedia) se planteaza primavara inainte de aparitia frunzelor, in repaus vegetativ sau toamna, tot in perioada de repaus vegetativ.

Forsitia iubeste soarele si de lumina lui depinde productia de flori. Trebuie plantata in locuri expuse intens la soare. Nu are nevoie de multa apa.

Forsitia este unul dintre putinii arbusti care rezista foarte bine in orasele aglomerate si poluate.

Pentru ca sa infloreasca spectaculos si bogat trebuie tunsa cu atentie. Tunderea se face numai dupa ce trece perioada de inflorire. Se tund lastarii vigurosi, care consuma multi nutrienti dar care nu mai fac flori. Se mai tunde o data vara tarziu sau toamna, inainte sa-si piarda frunzele. Peste iarna se lasa doar ramurile tinere aparute dupa prima tundere, doar acestea vor da flori anul viitor.

Infloreste primavara devreme, in martie-aprilie.

Nu este planta cataratoare dar lastarii pot imbraca garduri sau arcade. Se poate planta atat solitar, cat si in grupuri pentru garduri vii.

Distanta de plantare: 1 - 1.5 m

Contine 3 plante.

Specificatii

Producator Yurta Prod
Culoare Galben
Perioada de inflorire/coacere Martie, Aprilie
Necesar lumina Soare
Inaltime 2-3 m
Perioada de plantare Februarie, Martie, Aprilie, Octombrie, Noiembrie

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie