Erbicid grau si alte cereale paioase

Erbicid grau

Erbicidele pentru grau si alte cereale paioase (orz, ovaz, orzoaica, triticale, secara) distrug buruienile care pot cauza pierderi insemnate de recolta (10-50%) Erbicidul pentru grau se alege in functie de buruienile existente. Cele mai raspandite buruieni dicotiledonate din culturile de cereale paioase sunt: stirul, musetelul cainelui, traista ciobanului, loboda, volbura, turita, palamida, albastrelele, spanacul salbatic, troscot, iarba rosie, piciorul cocosului, mustarul salbatic, susaiul, rocoina. Un alt factor care infuenteaza rezultatul erbicidarii este aplicarea erbicidelor în faza optimă de dezvoltare a buruienilor, adică cât mai devreme: cultura nu este concurată pentru lumină, apă, hrană si este nevoie de o doza mai mica pentru un efect maxim. Oricum fiecare erbicid are un termen maxim până la care se poate aplica în condiții de siguranță.

Momentul in care se aplica erbicidul pentru grau si alte cereale paioase depinde de modul de actiune al erbicidului. O clasa de erbicide sunt cele care se aplica inainte de rasarire, ele formand o pelicula pe sol ce impiedica rasarirea. O alta clasa de erbicide sunt cele ce se aplica dupa ce buruienile sunt rasarite, fiind absorbite prin foliaj.

Conditiile meteo influenteaza actiunea erbicidelor pentru grau si alte cereale paioase prin aceea ca efectul maxim este obtinut cand temperaturile sunt pozitive iar umiditatea ridicata. Seceta si temperaturile sub 8-10 C impiedica un efect optim al erbicidarii.

14 de produse

Sortează după: