Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent

Livrare in 24-48h de la confirmarea telefonica a comenzii!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

numar telefon0724 239 143/ 0722 410 174 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Fungicid vita de vie

Fungicid vita de vie

Fungicid vita de vie

Fungicidele pentru vita de vie combat bolile care pot distruge in intregime recolta.

 

mana vita de vieCea mai periculoasa boala este mana vitei de vie (Plasmopara viticola), care ataca mai ales in conditii de umiditate ridicata si temperaturi peste 10°C.  Fungicidul pentru mana la vita de vie se aplica la semnalarea atacului, incepand din faza in care lastarii au 6-8 frunzulite. In prima etapa, cand tinta e infectia primara, se aplica un fungicid de contact, acupric, in 1-2 tratamente. Perioada critica incepe odata cu infloritul si tine pana la legarea ciorchinilor, cand exista riscul aparitiei infectiei secundare. Acum sunt recomandate fungicidele sistemice cu perioada lunga de protectie. Tratamentul se repeta tot la 8-14 zile in functie de conditiile meteo, alternand tipul fungicidelor. Odata cu sfrasitul fenofazei de legare a ciorchinilor se recomanda fungicidele pe baza de cupru, stropiri care au rolul si de a limita infectia primara pentru anul viitor. Cuprul are si un efect secundar de maturare a coardelor, marind rezistenta la temperaturile negative din iarna. Atentie la faptul ca unele soiuri sunt sensibile la cupru in perioada infloritului (soiuri de masa).

fainare vita de vieFainarea vitei de vie (Uncinula necator) apare indeosebi in conditii de temperaturi mari si umiditate redusa. Fungicidul pentru fainare la vita de vie se aplica preventiv, incepand cu faza de degajare ciorchini. La primul tratament se folosesc fungicide de contact, in perioada de crestere intensa a lastarilor se aplica fungicide sistemice. La formarea ciorchinilor se poate aplica un fungicid care combate si mana. In fenofaza de crestere a bobului se recomanda fungicidele care au ca substanta activa cuprul.

putregai cenusiu vita de viePutregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) produce pagube mari in anii cu toamne ploioase, temperaturi de 18-20 C, cand exista leziuni produse de alte boli, grindina si sistemul de conducere al strugurilor este prea aproape de sol. Putregaiul cenusiu este o boala dificil de controlat, de aceea se recomanda ca fungicidele sa se aplice preventiv. Stropirile se fac inainte de legarea ciorchinilor si in perioada de coacere, cu fungicide contra putregaiului cenusiu la vita de vie, care actioneaza prin contact sau sistemic.

 

 
Excorioza vitei de vie Excorioza vitei de vie (Phomopsis viticola)- se dezvolta preponderent in focare, ataca indeosebi plantatiile cu talie joasa, dar cu fertilitate ridicata. Agentul patogen isi contiuna dezvoltarea pe tot parcursul verii. Sunt atacati atata lastarii, cat si pedunculii florali si ciorchinii.Boabe de struguri atacati de excorioza vitei de vie  Factorii favorizanti sunt zonele umede, cu fertilitate ridicata din regiunile de ses.

 

 

Fungicidele pentru vita de vie le gasiti accesand link-ul:

http://www.ferma-gradina.ro/pesticide/fungicide.html?tip_cultura=30

Ghidul bolilor la vita de vie

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.