Arbusti Mana Maicii Domnului Lonicera (Caprifoi)

Arbusti Mana Maicii Domnului Lonicera sau Caprifoiul este o specie decorativa prin flori, cu flori parfumate, mici, grupate in ghirlande de cate 4 - 5 buc. Florile pot fi albe, galbene, rosii, roz pe fata iar pe dos galbene. Este o planta care aproape iti taie respiratia cand o vezi prima data. Mirosul este delicat, cu un parfum sofisticat.

23

Mai multe informații

Caracteristici Arbusti Mana Maicii Domnului Lonicera (Caprifoi)

Arbusti Mana Maicii Domnului Lonicera sau Caprifoiul este o specie decorativa prin flori, cu flori parfumate, mici, grupate in ghirlande de cate 4 - 5 buc. Florile pot fi albe, rosii, roz, galbene pe fata iar pe dos galbene. Este o planta care aproape iti taie respiratia cand o vezi prima data. Mirosul este delicat, cu un parfum sofisticat.

Creste sub forma de tufa cataratoare de 2 -3 m inaltime. Frunzele au culoarea verde-inchis si sunt eliptice cu varf ascutit si sudate in perechi. Frunzisul este semi-persistent.

Instructiuni de plantare si intretinere Arbusti Mana Maicii Domnului Lonicera (Caprifoi)

Mana Maicii Domnului Lonicera se planteaza primavara inainte de aparitia frunzelor, in repaus vegetativ sau toamna, tot in perioada de repaus vegetativ.

Nu este pretentioasa la conditiile de mediu. Se planteaza intr-un loc insorit, cu sol bogat in humus si elemente nutritive. Se dezvolta mai bine daca este udata regulat. Este rezistenta la inghet si seceta. Rezista si in zonele de semi-umbra.

Infloresc pe perioada indelungata, de la mijlocul verii pana in septembrie.

Fiind planta cataratoare se poate folosi pentru acoperirea pergolelor, a peretilor sau a gardurilor. Sunt ideale si pentru garduri vii. Ramurile laterale se desfac la 45 grade pentru a obtine o acoperire cat mai buna a gardului. 

Distanta de plantare: 1 - 2 m

Specificatii

Producator Yurta Prod
Culoare Alb, Crem, Galben, Rosu, Roz
Perioada de inflorire/coacere Martie, Aprilie
Necesar lumina Semi-umbra, Soare
Inaltime 2-3 m
Perioada de plantare Februarie, Martie, Aprilie, Octombrie, Noiembrie

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie