Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent

Livrare in 24-48h de la confirmarea telefonica a comenzii!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

numar telefon0724 239 143/ 0722 410 174 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Insecticid piersic, cais nectarin

Insecticid piersic, cais nectarin

Insecticid piersic, cais, nectarin

Insecticidul la piersic, cais nectarin este destinat sa combata insectele care ataca piersicul, dintre care cele mai paguboase sunt:

Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae)→ Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae) ataca primavara, avand ca simptom rasucirea frunzelor. Pagubele sunt mici, dar este periculos pentru ca raspandeste virozele. Insecticidul la piersic, cais, nectarin se aplica la semnalizarea daunatorului - sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie si se repeta la nevoie.

Paduchele testos comun (Parthenolecanium corni)→ Paduchele testos comun (Parthenolecanium corni) si paduchele testos negru al prunului (Sphaerolecanium prunastri) se aseaza pe partile lemnoase ale piersicului, putand cauza degradarea sau chiar distrugerea lui. Pe dejectiile lipicioase se formeaza fumagina. Sunt greu de tratat, de aceea trebuie actionat preventiv, prin folosirea puietilor sanatosi, certificati. Insecticidul la piersic se aplica la sfarsitul iernii, in perioada de repaus vegetativ, folosind un insecticid uleios, prin imbaiere.

Molia vargata a piersicului (Anarsia lineatella)→ Molia vargata a piersicului (Anarsia lineatella) ataca lastarii si fructele. Imediat dupa dezmugurirea piersicului, larvele patrund in lastari iar cei de 2-3 cm se usca. Dejectiile au forma unui strat de mazga lipicioasa. Dupa avansarea vegetatiei, larvele ataca lastarii mai mari si fructele. In fruct sapa galerii pline cu dejectii, iar pe suprafata lasa un strat de mazga. Fructele atacate cad. Insecticidul la piersic se aplica dupa dezmugurire, in timpul infloririi (prima jumatate a lunii aprilie), impotriva larvelor tinere. Mai tarziu, moliile se monitorizeaza cu ajutorul capcanelor cu feromoni. Insecticidul la piersic, cais, nectarin se aplica din nou cand incep sa apara larvele, in a doua jumatate a lunii mai, la 10-14 zile dupa zborul adultilor. La soiurile tarzii, tratamentul se repeta la sfarsitul lunii iulie, inceputul lui august, respectand timpul de pauza.

Molia orientala a fructelor (Grapholita molesta)→ Molia orientala a fructelor (Grapholita molesta) ataca si piersicul, pe langa alti pomi fructiferi, dar se deosebeste de moliavargata, prin aceea ca nu ataca lastarii tineri. Si in acest caz, se monitorizeaza daunatorul cu ajutorul capcanelor cu feromoni, in care se prind in timpul dupa-amiezilor, incepand cu prima jumatate a lunii aprilie. Insecticidul la piersic, cais, nectarin se aplica in a doua jumatate a lunii aprilie, la 10-14 zile dupa zborul adultilor. Daca se justifica, tratamentele de vara se fac la inceputul lunii iulie, respectand timpul de pauza.

 

Insecticidele pentru piersic le gasiti accesand link-ul:

http://www.ferma-gradina.ro/pesticide/insecticide.html?tip_cultura=1669

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.