Seminte Naut 100g

Seminte Naut 100g – planta anuala de forma unei tufe dese, ce tolereaza perioadele cu seceta. Produce pastai cu boabe bogate in fibre, proteine si minerale, ce contribuie la mentinerea unui organism sanatos.

 

5

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Seminte Naut 100gplanta anuala de forma unei tufe dese, ce tolereaza perioadele cu seceta. Produce pastai cu boabe bogate in fibre, proteine si minerale, ce contribuie la mentinerea unui organism sanatos.

 

Caracteristici Seminte Naut 100g

Nautul este o planta anuala, ce se dezvolta ramificat, sub forma unei tufe dese. Inaltimea tulpinilor atinge 45-50cm. La maturitate fiziologica, pastaile de naut nu crapa, iar boabele nu se scutura. Cultura de naut prefera solurile mijlocii, bine drenate, bogate in fosfor si potasiu. Pentru a se dezvolta optim, plantele necesita temperaturi intre 21 si 26 grade Celsius si lumina din abundenta. Este avantajos faptul ca nautul rezista la perioadele cu seceta. Necesarul de seminte naut pentru 1 hectar de pamant este 35-40kg.

Instructiuni de semanare si recoltare Seminte Naut 100g

Semanare: martie – aprilie, direct in camp, la distanta 50 cm x 15-20 cm. Adancimea la care trebuie facuta semanarea este de 5-6cm in sol.

Recoltare: iulie – august.

Bogat in fier, nautul mentine sanatatea sistemului osos, previne si trateaza anemia. Nautul reprezinta o sursa importanta de proteine si fibre, ce ajuta la reglarea tractului digestiv si a nivelului de zahar din sange. Poate fi consumat in salate, supe, humus ori sub forma de gustare.

Specificatii

Producator Agrosem TG Mures
Perioada de vegetatie Semi-timpuriu
Destinatie Comercializare, Consum, cultura mare, gradini hobby, Industrializare, Pastrare
Crestere Oloaga-pitica
Culoare Verde-luminos
Forma boabe

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie