Ingrasamant Microcat Magneziu (1 L)

Ingrasamant Microcat Magneziu - fertilizant universal pentru reducerea deficientelor de magneziu si activarea metabolismului plantei. Este imbogatit cu aminoacizi, acizi organici si azot. 

Mai multe informații

Ingrasamant Microcat Magneziu - fertilizant universal pentru reducerea deficientelor de magneziu si activarea metabolismului plantei. Este imbogatit cu aminoacizi, acizi organici si azot. 

Caracteristici Ingrasamant Microcat Magneziu

Magneziul este elementul principal care compune clorofila. In plante ajuta la transferul de energie necesara pentru crearea reactiilor enzimatice, acumularea de zaharuri, carbohidrati, proteine, vitamine etc. Deficitul de magneziu duce la o crestere redusa a plantelor si la productii mai mici si slabe calitativ.

Unul din simptomele carentei de magneziu este ingalbenirea frunzelor in zonele dintre nervuri. Pe frunze pot aparea pete rosiatice sau maronii iar in final plantele se usca. Carenta se manifesta mai intai pe frunzele mai batrane si mai apoi pe cele tinere, daca nu se corecteaza carenta de magneziu. Carenta de magneziu apare in special pe solurile sarace in materie organica sau pe solurile foarte usoare.

Aminoacizii actioneaza ca biostimulator, accelerand absorbtia microelementelor cu care se combina. Ei participa la sinteza proteinelor in plante si duce la reducerea energiei comsumate de plante.

Acizii organici asigura un surplus de carbohidrati, un surprus de energie fiind folositi pentru sintetizarea zaharurilor.

Microelementele sunt esentiale pentru metabolismul plantelor, fiind implicate in functiile vitale ale plantelor. 

Gama Microcat este astfel formulata incat ionul metalic este protejat si stabilizat (sarcina neutralizata) de catre acizii organici si aminoacizi, evitandu-se astfel interferarile cu alte componente. Se absoarbe si se transloca usor de-a lungul frunzelor datorita dimensiunii moleculei. 

Cum se aplica Ingrasamant Microcat Magneziu

 Se aplica foliar astfel:

– Legumicultura (tomate, castraveti, ardei, varza, conopida, ceapa, morcovi, salata, vinete, dovleci, fasole, pepeni, ridichi, praz, sfecla rosie, spanac, telina, patrunjel, pastarnac, mazare, soia, cartof): 250 - 300 ml/100L apa

– Culturi hidroponice: 100 - 250 ml/100L apa

– Cereale și plante tehnice (grâu, porumb, rapiță, floarea soarelui, sfeclă de zahăr): 1,0 - 1,5 L/ha 

– Plante ornamentale si gazon (mușcate, petunii, crizanteme, lavandă, Poinsetia, lalele, zambile, narcise, crini, primula, gălbenele, dalia, ochiul boului, flori de piatră, gerbera, trandafiri, Thuja, gard viu, liliac, hibiscus, lemn câinesc, conifere) : 150 - 300 ml/100L apa

– Pepiniere: 150-300 ml/100L apa

– Pomi si arbusti fructiferi si vita de vie: 250-300 ml/100L apa

Compozitie Ingrasamant Microcat Magneziu

- 10% magneziu (oxid de magneziu) solubil in apa
- 2.6% aminoacizi liberi
- 7% acizi organici
- 8 % azot total (N)

Compatibilitate Ingrasamant Microcat Magneziu

- nu se poate amesteca cu produse ce contin uleiuri minerale, cupru, produse cu reactii alcaline sau puternic acide

Specificatii

Plante tratate Arbusti fructiferi, Ardei, Ardei solarii, Cartof, Castraveti, Castraveti solarii, Ceapa, Cereale paioase, coacaz negru, Conifere, Conopida, Cucurbitacee, Dovlecei, Fasole, Floarea soarelui, Flori, Floricultura, Gazon, Legume, Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Plante cu flori, Plante ornamentale, Plante tehnice, Pomi fructiferi, Porumb, Praz, Prun, Rapita, Ridichi, Salata, Sfecla de zahar, Sfecla furajera, Soia, Spanac, Telina, Tomate, Varza, Vinete, Vita de vie
Producator Atlantica Agricola SA
Elemente Aminoacizi organici, Azot (N), Fier (Fe)
Aplicare ingrasamant Foliar, La radacina
Ambalaj Flacon 1 L

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie