Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Livrare rapida!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Mai multe poze

Capcana cu feromoni atraSAN - paduchele din San Jose, 3 buc

159,00 RON

Prezentare

Capcana cu feromoni atraSAN - paduchele din San Jose se foloseste la captarea paduchelui de frunza din San Jose. Feromonul atrage insecta si o fixeaza pe o suprafata adeziva. Acest daunator ataca peste 200 de specii de arbori, arbusti si plante ierboase, pomi fructiferi: mar, par, piersic, cires, precum si plante ornamentale: paducel, plop, tei etc. . 

OR

Detalii

Capcana cu feromoni atraSAN - paduchele din San Jose se foloseste la captarea paduchelui de frunza din San Jose, Acest daunator ataca peste 200 de specii de arbori, arbusti si plante ierboase, pomi fructiferi: mar, par, piersic, cires, precum si plante ornamentale: paducel, plop, tei etc. Este un mijloc modern si ecologic de protectie a culturilor.  Insecta este atrasa de o substanta activa imbibata pe un dop amplasat pe o suprafata adeziva.

Substante active: (Z)-3,7-Dimethyl-2,7-octadienyl propionate, (E)-3,7-Dimethyl-2,7-octadienyl propionate, feromon sexual emis de femela in scopul capatarii masculilor.

Setul contine 3 buc/cutie

Capcana cu feromoni atraSAN - paduchele din San Jose - Descrierea daunatorului

Femela are corpul cordiform, de culoare galben-portocaliu, acoperit cu un scut oval-circular, bruncenuşiu, cu exuvia larvară conică, centrală sau puţin excentrică; paduchele din Sn Josenu are ochi, antene, picioare şi aripi, în schimb are un rostru bine dezvoltat, este de 0,8-1,0 mm lungime. Masculul are scutul de aceiaşi culoare, oval-alungit; corpul este galben-portocaliu; antenele păroase, sunt formate din 10 articole; prezintă picioarele bine dezvoltate şi o pereche de aripi membranoase; sunt şi forme aptere. Aparatul bucal este rudimentar şi nu se hrăneşte, are 0,8-0,9 mm lungime.

Larva primară este ovală, portocalie, cu ochi, antene, picioare şi două setole anale lungi; larva secundară (vârsta a II-a) este apodă şi seamănă cu femela.

Păduchele din San Jose, în condiţiile ţării noastre, dezvoltă 2-3 generaţii, frecvent 2 generaţii. Iernează ca larvă de vârsta I-a sub scut, pe tulpinile şi ramurile pomilor.

Capcana cu feromoni atraSAN - paduchele din San Jose - Amplasarea capcanelor

Capcana atraSAN Instalarea capcanelor se face în livezi în sistem monitoring, înaintea începerii zborului, din aprilie pana in august și depinde de condițiile climatice. 

Se amplasează 30-40 capcane pe hectar, uniform răspăndite pe întreaga suprafață, cu o ușoară preferință pentru marginile livezii, însă nu mai puțin de 10-15 m de aceasta. Densitatea curselor feromomale este în funcție de vulnerabilitatea zonei la gradații și nivelul populațiilor realizat în anii anteriori.  Înalțimea optimă de amplasare este la jumătatea coroanei, dar nu mai jos de 1,8-2,0 m.

Pentru montarea capcanelor se respecta instrucțiunile de pe ambalaj, urmărindu-se ca stratul de adeziv să fie cât mai uniform repartizat, aceasta se va face în câmp sau într-o încăpere, însă se va avea grijă ca în timpul manipulării sau transportului, stratul de clei să rămână curat pentru a-și păstra calitățile adezive.

Fixarea momelilor în centrul suprafeței adezive se face cu mănuși, cu grijă, pentru a evita contaminarea acesteia.
Resturile de ambalaj nu se vor arunca pe sol, vor fi scoase din zonă şi distruse prin ardere sau la punctele de colectare a deşeurilor periculoase, pentru a nu se crea puncte de concurenţă cu momelile din capcane.

Schimbarea părților adezive sau a momelilor se face o dată la 6 săptămâni. Nu expuneti direct la soare sau la temperaturi ridicate.

 

Capcana cu feromoni atraSAN - paduchele din San Jose  - Controlul capcanelor

La 3-4 zile se verifică momeala și panoul cu adeziv, preventiv pentru a împiedica colmatarea sau pierderea adezivității capcanei în cazul unor condiții atmosferice
deosebite sau zboruri intense.

DURATA DE ACȚIUNE MOMEALĂ: 6 săptămâni
TERMEN DE GARANȚIE: 9 luni de la data fabricației
CONDIȚII DE DEPOZITARE: Nadele feromonale se păstrează la rece (0-4 grC), în ambalajul original până în momentul folosirii lor.

Mai multe informatii

Plante tratate Arbori, Arbusti fructiferi, Cires, Mar, Par, Piersic, Plante ornamentale
Insecte combatute Paduchele din San Jose
Producator Institutul de Cercetari in Chimie,,Raluca Ripan" Cluj-Napoca
Perioada de aplicare aprilie, mai, iunie, iulie, august

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.