Capcana optica atraVAP - musculita alba de sera, 10 buc

Capcana optica atraVAP - musculita alba de sera. Atrage si capteaza Trialeurodes vaporariorum sau musculița albă de seră care atacă legume: tomate, castraveţi, ardei, vinete, pepeni, dovlecei, fasole, salată, etc; arbuşti fructiferi: coacăz, agriş, etc; flori: crizanteme, muşcate, petunii, etc. Este un mijloc modern si ecologic de protectie a culturilor. 

121.5  135

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Capcana optica atraVAP - musculita alba de sera. Atrage si capteaza Trialeurodes vaporariorum sau musculița albă de seră care atacă legume: tomate, castraveţi, ardei, vinete, pepeni, dovlecei, fasole, salată, etc; arbuşti fructiferi: coacăz, agriş, etc; flori: crizanteme, muşcate, petunii, etc. Este un mijloc modern si ecologic de protectie a culturilor. 

Contine 10 panouri optice/pachet

Capcana optica atraVAP - musculita alba de sera - Descrierea daunatorului

Adulţii au ochii de culoare neagră. În zona ventrală a toracelui sunt inserate trei perechi de picioare dar după prima năpârlire nimfele nu mai au picioare şi devin imobile,  din această cauză, în acest stadiu nimfa se aseamănă unui păduche ţestos mic şi oval. In total musculiţa albă năpârleşte de patru ori, iar abia în ultimul stadiu de nimfă poate fi văzută cu ochiul liber. Musculita albă de seră este o insectă mică, de doar un milimetru şi jumătate lungime. Culoarea corpului ei este alb-gălbuie şi este
acoperit cu o secreţie albă de consistenţă ceroasă. Aripile sunt albe şi când sunt deschise au o anvergură de până la 5 mm.

Femela depune primele ouă (la doar câteva zile de la apariţie) pe partea inferioară a frunzelor, grupate inelar. O femelă poate depune între 100 şi 500 de ouă. Ouăle sunt ovale, puţin ascuţite şi sunt ataşate la un tub mic, care este adâncit în suprafaţa frunzei şi care îi asigură oului umiditatea necesară. Întreaga durată a evoluţiei de la ou la insectă adultă depinde mult de temperatură şi este la 20 grC de aproximativ 42 de zile, iar la 27 grC de numai 18 zile. Temperatura minimă necesară oului pentru dezvoltare este de 8 grC . Ouăle pot tolera fără probleme şi temperaturi sub 0 grC, dar numai pentru câteva ore.

Larvele sunt gălbui, ovale, cu ochii roşii, care se transformă în pupariu, după 10 zile. În stadiul de pupariu insecta trăieşte 12 zile, perioadă după care apare musculiţa adultă, şi ciclul se reia.
În mod normal, la o temperatură de zero grade musculiţa moare, ea supravieţuind exclusiv în spaţii protejate. Musculiţa albă se simte "în largul ei" la temperaturi între 20 şi 32 grC. Sub 10 grC ea nu se mai reproduce, la fel la temperaturi de peste 34 grC.

Musculiţa albă de seră se înmulţeşte rapid, având 3-4 generaţii pe an în aer liber, iar în sere până la 12 generaţii.

Capcana optica atraVAP - musculita alba de sera - Amplasarea capcanelor

Pentru aceasta specie se recomandă panouri galbene 34 X 30 atraVAP. In sere, perioada de captare este continuua, cand temperatura este peste 15-20 grC.

Instalarea curselor se face în sere sau în aer liber și se recomandă scuturarea plantelor de două ori pe zi pentru o eficacitate mai mare de captare.

Resturile de ambalaj nu se vor arunca pe sol, vor fi scoase din zonă şi distruse prin ardere sau la punctele de colectare a deşeurilor periculoase.
Schimbarea părților adezive se face o dată la 6 săptămâni sau până la colmatarea lor. Este de evitat expunerea directă la soare sau la temperaturi ridicate.

Schimbarea părților adezive sau a momelilor se face o dată la 6 săptămâni.

Este de evitat expunerea directă la soare sau la temperaturi ridicate.

Capcana optica atraVAP - musculita alba de sera - Controlul capcanelor

La 3-4 zile se verifică momeala și panoul cu adeziv, preventiv pentru a împiedica colmatarea sau pierderea adezivității capcanei în cazul unor condiții atmosferice
deosebite sau zboruri intense.

DURATA DE ACȚIUNE MOMEALĂ: 6 săptămâni, in functie de intensitatea atacului
TERMEN DE GARANȚIE: 12 luni de la data fabricației
CONDIȚII DE DEPOZITARE: la temperatura camerei

Specificatii

Plante tratate Arbusti fructiferi, Ardei, Castraveti, Castraveti solarii, coacaz negru, Crizanteme, Dovlecei, Flori, Horticultura, Legume, Legume sera, Muscate, Pepeni, Salata, Tomate, Tomate solarii, Vinete, Vinete solarii
Perioada de aplicare peste 15-20 grC
Producator Institutul de Cercetari in Chimie,,Raluca Ripan" Cluj-Napoca

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie