Ingrasamant organic Wuxal Ascofol (1L, 10L)

Wuxal Ascofol -  ingrasamant organic foliar premium pe baza de alge, usor solubil, creste rezistenta plantelor la conditii de stres, previne deficitul de microelemente, creste calitatea productiei.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Caracteristici Ingrasamant Wuxal Ascofol

Ingrasamantul Wuxal Ascofol este un ingrasamant organic foliar premium, cu continut concentrat de extract din alge brune specia Ascophyllum Nodosum. Culegerea acestor alge se face manual; produsul contine extract proaspat, neconservat. Astfel se pastreaza toate proprietatile biologice ale algelor. 

Ingrasamantul este sub forma de suspensie, facandu-l usor de utilizat, in comparatie cu ingrasamintele sub forma de pulbere - greu solubile.

Ajuta la prevenirea deficitului de microelemente; ajuta plantele sa se dezvolte, sa creasca in conditii de stres; sistemul de aparare al plantelor in fata conditiilor de stres este intarit.

Conform studiilor din literatura de specialitate, utilizarea extractelor din algele marine sunt cele mai benefice in cazul in care culturile agricole se confrunta cu conditii de mediu nefavorabile (conditii de stres, daunatori, boli).

Calitatea productiei este imbunatatita. Nu se spala de pe frunze - are aderenta buna. Nivelul pH-ului este optim, potrivit pentru absorbtia prin frunze.

Prin aplicare foliare sau ca tratment de inradacinare, ingrasamantul Wuxal Ascofol creste calitatea rasadurilor si minimizeaza stresul acestora survenit la transplantare.

Micronutrientii, in concentratie ridicata, ajuta la formarea si coacerea fructelor.

Ingrasamantul Wuxal Ascofol este cel mai concentrat biostimulator pe baza de alge marine, cu un continut crescut de hormoni naturali (ex: cytokinine, auxine, giberiline si betaine) ce poate fi aplicat foliar sau ca tratament de inradacinare.

Ingrasamantul Wuxal Ascofol se preteaza si pentru culturi organice - certificat de catre Research Institute of Organic Agriculture FiBL (Centru de Cercetare si Consultanta privind Agricultura Ecologica in Europa).

Produsele din categoria Wuxal sunt unice pe piata (vezi Video),  deoarece intrunesc 7 avantaje majore in ceea ce priveste eficienta, utilizarea adjuvantilor in comparatie cu celelalte produse foliare competitive, dupa cum urmeaza:

1) siguranta si eficienta

2) produse cu capacitate de control pH/ tamponare ridicate - asigurarea unui pH optim solutiilor

3) elementele nutritive mai usor disponibile pentru plante 

4) compatibilitate cu majoritatea pesticidelor

5) toate elementele nutritive din produse sunt solubile si sunt disponibile imediat plantelor

6) aplicare si dozare usoara

7) un continut scazut de clorura.

Studiile de specialitate subliniaza efectele pozitive ale utilizarii Ingrasamantului Wuxal Ascofol in comparatie cu alti biostimulatori folositi in culturile organice la pomi fructiferi, dupa cum urmeaza: 

- rata inalta de formare a bobocilor de flori

- efect pozitiv asupra calitatii fructelor ( ex: cresterea in dimensiune a fructelor prin stimularea diviziunii celulara in primele etape de crestere),

- reduce procentul merelor afectate de putregaiul fructelor in depozit (vezi fig. alaturata)

Compozitie Wuxal Ascofol: 4.9% extract de alge marine, 3% bor, 0.8% mangan, 0.5% zinc.

Mod de utilizare Wuxal Ascofol

TIPUL DE CULTURA

PERIOADA RECOMANDATA

DOZA

Pomi fructiferi

1.la inceputul infloritului

2.in timpul infloritului

3.la caderea petalelor

4.fructe cat aluna

-2L/ha

-2L/ha

-3L/ha

-3l/ha

   

Capsuni

1.la intrarea in vegetatie

2.la aparitia primei flori

3.la formarea primului fruct

-3L/ha

-3l/ha

-3l/ha

Struguri

1.cand lastarii au 20 cm

2.inaintea infloritului

3.la formarea ciorchinelui

-3L/ha

-3L/ha

-3l/ha

 Tomate, Ardei gras, Pepene, Vinete, Castraveti, Dovlecei

1.la aparitia florilor→ 1 aplicare

2.pe urma la interval de 14 zile→ 3 aplicari

        

2,5L/ha sau 250 ml/hl

Broccoli,

Conopida, Varza

1.in etapa de 4-6 frunze

2.la 10-14 zile dupa primul tratament

3.la aparitia capatanei/inflorescentei

3l/ha

3L/ha

3L/ha

Morcovi, Ceapa, Praz

1.la 2 saptamani dupa rasarire

2.2 tratamente la interval de 14 zile in timpul alungirii radacinilor

 2.5L/ha

2.5L/ha         

PreparareIngrasamantul Wuxal Ascofol se poate combina cu produse obisnuite de protectie a plantelor. Omogenizarea se face prin amestecare. Peste apa se adauga Wuxal, amestecand continuu. Se pot adauga si alte produse Wuxal sau alte pesticide. Se completeaza vasul cu apa. Solutia rezultata trebuie folosita imediat.

 Pentru cele mai bune rezultate se recomanda aplicarea solutiei dimineata sau seara sau cand cerul este acoperit, prin stropire sau pulverizare.

 Indicatii de depozitareA nu se depozita/transporta la temperatura sub 0°C sau peste 40°C. Se vor evita variatiile mari de temperatura.

In caz contrar se pot produce colorari si se pot forma cristale, dar care se pot dizolva in solutie, fara sa fie afectata calitatea produsului. Ambalajul este ecologic si reciclabil, fiind nevoie de spalare inainte de introducerea in sistemul de reciclare. Apa care s-a folosit pentru clatire nu se va arunca niciodata in canalizare (sau alte cai de evacuare) sau ape curgatoare.

 

 

 

 

Specificatii

Plante tratate Arbusti fructiferi, Ardei, Broccoli, Cais, Capsun, Castraveti, Ceapa, Cires, Conopida, Dovlecei, Gutui, Legume, Legume sera, Mar, Morcov, Nectarin, Par, Pepeni, Piersic, Pomi fructiferi, Praz, Prun, Tomate, Varza, Vinete, Vita de vie
Producator Aglukon Germania
Elemente Azot (N), Calciu(CaO), Cupru (Cu), Fier (Fe), Magneziu (MgO), Microelemente, Potasiu (K2O)
Aplicare ingrasamant Foliar
Ambalaj Bidon 10 L, Flacon 1 L

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie