Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Livrare rapida!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Mai multe poze

Capcana optica cires atraCERAS - viermele cireselor Rhagoletis cerasi, 10 buc.

125,00 RON

Prezentare

Capcana optica cires atraCERAS - viermele cireselor Rhagoletis cerasi. Atrage insecta si o fixeaza pe o suprafata adeziva. 

OR

Detalii

Capcana optica cires atraCERAS - viermele cireselor Rhagoletis cerasi se foloseste la captarea daunatorului care face ravagii in cultura de cires si visin: Rhagoletis cerasi. Este un mijloc modern si ecologic de protectie a culturilor si se bazeaza pe atractia exercitata de catre substanta semiochimica amplasata pe o suprafata adeziva de culoare galbena. Insecta este atrasa si se lipeste pe suprafata adeziva.

Substante active: Hexan-2-one, Heptan-3-one, Nonanal

Contine 10 panouri optice/pachet

Capcana optica cires atraCERAS - viermele cireselor Rhagoletis cerasi - Descrierea daunatorului

Adultul este o muscă de 3-5 mm lungime; corpul este de culoare neagră, având o platoşă pe spate, care este galbenă şi trapezoidală; în zona dorsală a toracelui esteviermele cireselor Rhagoletis cerasi inserată o pereche de aripi bine definite, care sunt transparente şi care prezintă mai multe dungi groase şi negre; pe cap sunt poziţionaţi ochii compuşi (ochi cu faţete), care sunt verzi. Femela prezintă un ovipozitor telescopic.
Ouăle sunt introduse în fruct de către femelă cu ajutorul ovipozitorului sub epiderma fructului din jurul sâmburelui.
Larva este de culoare albă, are 5-6 mm lungime, apodă și se hrănește cu pulpa fructului din jurul sâmburelui.

Are o generație pe an. Iernează în stadiul de pupă în stratul superficial al solului, 2-18 mm adâncime, sub coroana pomilor.

Capcana optica cires atraCERAS - viermele cireselor Rhagoletis cerasi - Amplasarea capcanelor

Instalarea curselor atractante se face în toate livezile de cireși și vișini în sistem monitoring, înaintea începerii zborului mai-iunie și depinde de condițiile climatice. 

Panourile optice se vor fixa înspre răsărit, în coroana pomului fructifer, tăindu-se ramurile de jur împrejurul capcanei (20-50 cm), momeala fixându-se in mijlocul panoului cu adeziv.

Densitatea capcanelor atractante este în funcție de vulnerabilitatea zonei la gradații și nivelul populațiilor realizat în anii anteriori. Se amplasează o capcană atraCERAS la 10 mp, iar pentru observație 3 capcane la 50 m.

Pentru montarea capcanelor se respecta instrucțiunile de pe ambalaj, urmărindu-se ca stratul de adeziv să fie cât mai uniform repartizat, aceasta se va face în câmp sau într-o încăpere, însă se va avea grijă ca în timpul manipulării sau transportului, stratul de clei să rămână curat pentru a-și păstra calitățile adezive.

Fixarea momelilor în centrul suprafeței adezive se face cu mănuși, cu grijă, pentru a evita contaminarea acesteia.
Resturile de ambalaj nu se vor arunca pe sol, vor fi scoase din zonă şi distruse prin ardere sau la punctele de colectare a deşeurilor periculoase, pentru a nu se crea puncte de concurenţă cu momelile din capcane.

Schimbarea părților adezive sau a momelilor se face o dată la 6 săptămâni. Nu expuneti direct la soare sau la temperaturi ridicate.

Capcana cu feromoni cires atraCERAS - viermele cireselor Rhagoletis cerasi - Controlul capcanelor

La 3-4 zile se verifică momeala și panoul cu adeziv, preventiv pentru a împiedica colmatarea sau pierderea adezivității capcanei în cazul unor condiții atmosferice
deosebite sau zboruri intense.

DURATA DE ACȚIUNE MOMEALĂ: 6 săptămâni
TERMEN DE GARANȚIE: 9 luni de la data fabricației
CONDIȚII DE DEPOZITARE: Nadele feromonale se păstrează la rece (0-4 grC), în ambalajul original până în momentul folosirii lor.

Mai multe informatii

Plante tratate Cires, Visin
Insecte combatute viermele (musca) cireselor Rhagoletis cerasi
Producator Institutul de Cercetari in Chimie,,Raluca Ripan" Cluj-Napoca
Perioada de aplicare mai, iunie

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.