Bulbi de flori Astilbe X Arendsii Albe 1buc

Astilbe x Arendsii Albe - bulbi de flori de primavara, cu inflorire toata vara, impresioneaza prin volum si inaltimea plantei, prin frumusetea distincta a florilor, grupate intr-un panicul elegant, care decoreaza foarte frumos locurile cu umbra sau semiumbroase.

11

Mai multe informații

Caracteristici Bulbi de flori Astilbe X Arendsii Albe

Astilba X Arendsii face parte din specia Saxifragacae, este originara din Asia si Ameica de Nord si mai este cunoscuta sub denumirea de Astilbe, Spirea falsa sau Barba Caprei falsa.

Aceste flori sunt perene, prefera zonele umbroase si semiumbroase, cu sol umed si drenaj bun, bogat in elemente nutritive.

Plantarea in zone cu umbra favorizeaza dezvoltarea unor flori mai frumoase, inflorire indelungata si dezvoltarea mai multor lastari.

Creste in grupuri de flori, cu tulpina inalta, in medie 60-90 cm. Inflorescentele sunt un panicul format din flori mici si numeroase, ca niste boboci pufosi, colorati in alb.

Bulbi de flori Astilbe X Arendsii Albe se planteaza in perioada martie-mai, in gradina direct sau in ghiveci.

Plantarea direct in gradina Sapam o groapa de aproximativ 30cm adancime x 30 cm diametru. Plantam bulbii in pamant, pastrand o distanta de 40-50 cm unii de altii. Pe urma ii acoperim cu pamant si presam ferm. Udam imediat.

Plantarea in ghiveci → Astilbele x ardensii sunt deosebite in ghivece si jardiniere, pe balcon sau terase. Alegem un ghiveci mare, care are gauri pentru scurgerea apei. In cazul ghivecelor distanta de plantare este de aproximativ 20 cm. Ghiveciul il vom aseza intr-un loc semiumbros sau umbros si nu vom lasa ca pamantul sa se usuce.

Ingrijire Bulbi de flori Astilbe X Arendsii Albe

Florile au nevoie in permanenta de sol umed. Udarile se fac dupa apusul soarelui, in mod regulat.

Astilbe x ardensii au nevoie de nutrienti suplimentari, de aceea putem adauga humus, turba, ingrasamant natural (balegar) sau substanta fertilizatoare pe baza de azot.

Impotriva buruienilor putem folosi mulci, pe care il punem in jurul plantelor. Mulciul va ajuta planta sa se hraneasca si sa supravietuieasca pe timpul iernii. 

Pe timpul iernii, pentru protectie impotriva gerului, putem acoperi planta cu frunze uscate, ramuri de brad, turba.

Frunzele imbatranite se vor indeparta primavara, dupa ce lastarii tineri au aparut.

Daca apar probleme cu insecte sau boli, acestea trebuie tratate din timp cu insecticide sau fungicide organice/chimice. 

Inflorire → iunie-august

Inmultire → Astilbele x arendsii cresc in grupuri, se extind repede, de aceea la 2-3 ani trebuie separate, primavara sau la inceputul verii. Diviziunile obtinute se pun in pamant pregatit cu nisip, cu turba sau pamant de frunze.

Utilizare →  in buchete mixte, borduri, rabate, ronduri, straturi de flori, grupuri de flori, ghivece si jardiniere.

Specificatii

Producator Holland Park
Culoare Alb
Perioada de inflorire/coacere Iunie, Iulie, August
Necesar lumina Semi-umbra
Utilizare Borduri, Grupuri, Ronduri
Inaltime 60 cm
Perioada de plantare Martie, Aprilie, Mai
Circumferinta bulb I.

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie