Bulbi de flori Astilbe X Arendsii Rosii 1buc

Astilbe x Arendsii - bulbi de flori de primavara, cresc in grupuri de flori voluminoase si inalte, 60-90 cm, cu inflorescente deosebite, in forma de panicul, alcatuite din numeroase floricele mici, colorate in rosu, ideale pentru zonele umbroase si semiumbroase din curti sau de pe terase.

11

Mai multe informații

Caracteristici Bulbi de flori Astilbe x Arendsii Rosii

Originara din Asia si Amrica de Nord, Astilba x Arendsii face parte din specia Saxifragacae. Popular mai este cunoscuta sub denumirea de Astilbe, Spirea falsa sau Barba Caprei falsa. Sunt considerate una dintre cele mai interesante flori, datorita volumului si inaltimii plantei si a frumusetii patricularea florilor.

Flori perene, cresc in grupuri, tulpina este inalta, 60-90 cm. Inflorescentele se ezvolta intr-un panicul deosebit, format din multe flori mici, colorate in rosu.

Pentru dezvoltare optima au nevoie de locurile semiumbroase sau umbroase din gradina sau curtea noastra. Florile sunt mai frumoase si este favorizata o inflorire indelungata si dezvoltarea mai multor lastari.

Plantare Bulbi de flori Astilbe x Arendsii Rosii

Bulbii de flori Astilbe x Arendsii se planteaza in lunile martie-mai, in gradina sau in ghivece, intr-un sol umed, bine afanat si bogat in substante nutritive.

Daca considerati necesar puteti adauga humus, turba, ingrasamant natural sau fertilizator pe baza de azot.

Plantarea direct in pamant→ Sapam o groapa de aproximativ 30cm adancime x 30 cm diametru. Plantam bulbii la distanta de 40-50 cm unii de altii, in pamant. Ii acoperim cu pamant, presam ferm si udam imediat.

Plantarea in ghivece si jardiniere→ Astilbele x Ardensii decoreaza frumos balcoanele sau terasele, prin plantarea bulbilor in ghivece sau jardiniere..

Alegem un ghiveci mare. Acesta trebuie sa fie prevazut cu gauri, pentru a permite apei sa se scurga si evitarea baltirii acesteia. Distanta de plantare a bulbilor este de aproximativ 20 cm. Vom aseza ghiveciul in loc umbrit ,semiumbrit si nu vom lasa pamantul sa se usuce.

Inflorireiunie-august.

Inmultire → Astilbele x Arendsii cresc in grupuri mari, se extind destul de repede, astfel incat la 2-3 ani trebuie separate. Divizarea se face primavara sau la inceputul verii la tufele voluminoase, iar diviziunile obtinute se pun in pamant pregatit cu nisip sau turba.

Ingrijire Bulbi de flori Astilbe x Arendsii Rosii

Ingrijire → Florile au nevoie de sol umed in permanenta. Udarile se fac in mod regulat, dupa apusul soarelui. 

Putem impiedica aparitia buruienilor, daca vom da cu mulci in jurul plantelor. Acesta ajuta planta sa se hraneasca, pe masura descompunerii lui si sa supravietuieasca pe timpul iernii, cand temperaturile sunt scazute.

Iarna vom acoperi planta, pentru protectie impotriva gerului, cu frunze uscate, turba, ramuri de brad.

Primavara, vom indeparta frunzele imbatranite, dupa ce apar lastarii tineri.

Astilbele x Ardensii nu prezinta probleme cu insecte sau boli, dar daca apar, acestea trebuie tratate din timp cu insecticide sau fungicide organice/chimice. 

Utilizare → ca flori taiate in buchete mixte, in amenajarea spatiului verde din curte sau gradina, amenajarea balcoanelor sau teraselor prin ghivece sau jardiniere.

Specificatii

Producator Holland Park
Culoare Rosu
Perioada de inflorire/coacere Iunie, Iulie, August
Necesar lumina Semi-umbra
Utilizare Borduri, Grupuri, Ronduri
Inaltime 60 cm
Perioada de plantare Martie, Aprilie, Mai
Circumferinta bulb I.

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie