Bulbi de flori Astilbe X Arendsii Mix 3buc

Astilbe x Arendsii Mix - bulbi de flori de primavara, cu volum si inaltime impresionante, inflorescente de o frumusete particulara, iubitoare de umbra si sol umed, sunt considerate una dintre cele mai deosebite flori.

15

Mai multe informații

Caracteristici Bulbi de flori Astilbe X Arendsii Mix

Astilba X Arendsii face parte din specia Saxifragacae, originara din Asia si Ameica de Nord. Popular este cunoscuta sub denumirea de Astilbe, Spirea falsa sau Barba Caprei falsa. Este floare perena, iubitoare de umbra, ideala pentru locurile semiumbroase sau umbroase din gradina sau curtea noastra.

Creste inalta, in medie pana la 60-90 cm. Inflorescentele sunt un panicul format din numeroase flori mici, ca niste boboci pufosi, colorati in alb, roz sau rosu.

Datorita marimii si frumusetii particulare a florilor, Astilbele x arendsii sunt considerate una dintre cele mai interesante flori.

Plantare Bulbi de flori Astilbe X Arendsii Mix

Bulbii de flori Astilbe x Arendsii MIx se planteaza in perioada martie-mai, direct in gradina sau curte, in ghivece sau jardiniere.

1.Plantarea direct in gradina →

Sapam o groapa de aproximativ 30cm adancime x 30 cm diametru, intr-un sol fertil, afanat, la care putem adauga elemente nutritive.

Plantam bulbii in pamant la distanta de 40-50 cm unii de altii. Ii acoperim cu pamant si presam ferm. Udam imediat.

2.Plantarea in ghivece si jardiniere→ 

Astilbele x ardensii sunt deosebite in ghivece si jardiniere, pe balcon sau terase.

Alegem un ghiveci mare, cu gauri pentru scurgerea apei, astfel vom evita baltirea.

Distanta de plantare pentru ghivece este de aproximativ 20 cm.

Vom aseza ghiveciul intr-un loc semiumbros sau umbros si nu vom lasa pamantul sa se usuce.

Ingrijire Bulbi de flori Astilbe X Arendsii Mix

Ingrijire→ Se dezvolta foarte bine in sol umed, cu drenaj bun, fertil, bogat in humus sau turba. Udarile se fac regulat, dupa apusul soarelui.

Suprafetele umbroase sau partial umbroase favorizeaza dezvoltarea unor flori mai frumoase, o inflorire indelungata si formarea mai multor lastari.

Astilbe x ardensii au nevoie de nutrienti de aceea putem  adauga humus, turba, ingrasamant natural (balegar) sau substante fertilizatoare pe baza de azot.

Buruienile le putem impiedica sa creasca daca vom da cu mulci in jurul plantelor. Mulciului va ajuta planta sa se hraneasca pe masura ce se descompune si o va ajuta sa supravietuiasca iernii.

Iarna vom acoperi planta cu frunze uscate, turba, ramuri de brad pentru a o proteja de ger.

Primavara, dupa ce apar lastarii itneri, vom indeparta frunzele imbatranite.

Astilbele x ardensii nu au multe probleme cu insecte sau boli. Insa daca apar, acestea trebuie tratate din timp cu insecticide sau fungicide organice/chimice. 

Inflorire→ iunie-august.

Inmultire→ Astilba x arendsii creste in grupuri foarte mari, de aceea la 2-3 ani trebuie separata, primavara sau la inceputul verii. Numai la tufele voluminoase.

Diviziunile obtinute se pun in pamant pregatit cu nisip, cu turba sau pamant de frunze.

Utilizare→ arata deosebit in buchete mixte. Decoreaza spatiile verzi- borduri , straturi de flori, grupuri de flori sau balcoanele si terasele- ghivece si jardiniere.

Specificatii

Producator Holland Park
Culoare Alb, Rosu, Roz
Perioada de inflorire/coacere Iunie, Iulie, August
Necesar lumina Semi-umbra
Utilizare Borduri, Grupuri, Ronduri
Inaltime 60 cm
Perioada de plantare Martie, Aprilie, Mai
Circumferinta bulb I.

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie