Fungicid Profiler 71 WG (4,44% fluopicolid si 66,7% fosetil de aluminiu) (25g, 250g, 6kg)

Fungicidul Profiler - produs complet si de lunga durata impotriva manei la vita de vie. Actioneaza preventiv, se transmite ascendent si descendent in planta, stimuleaza mecanismele de autoaparare ale plantei. 

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Fungicidul Profiler - produs complet si de lunga durata impotriva manei la vita de vie. Actioneaza preventiv, se transmite ascendent si descendent in planta, stimuleaza mecanismele de autoaparare ale plantei. 

 

Cum actioneaza fungicidul Profile 71 WG

Fungicidul Profiler 71 WG are in compozitie doua substante active, foarte eficiente in combaterea manei la vita de vie.

Fluopicolid este o substanta activa noua, din clasa acylpicolidelor, care actioneaza complet diferit fata de substanele actuale ce combat mana. Actioneaza in toate stadiile importante ale ciclului de dezvoltare ale ciupercii, actionand preventiv si antisporulant. Dupa aplicarea pe partea superioara a frunzei, fluopicolid penetreaza suprafata frunzei si se transloca in tesuturile frunzei, protejand planta pana la partea de jos a frunzei. La aplicare la baza frunzei sau pe petiol, fluopicolid este distribuit inspre frunze. Astfel sunt protejate noile cresteri aparute intre doua tratamente succesive. Are o eficacitate ridicata si un efect indelungat asupra manei pe frunze si pe ciorchini.

Fosetil de aluminiu actioneaza asupra zoosporilor si miceliului ciupercilor. Este una dintre putinele substante active destinate combaterii manei care are sistemie completa ascendenta si descendenta, actionand multisite. Se transloca in cresterile noi, inclusiv la nivelul ciorchinelui in stadiu erbaceu.Stimuleaza sistemul de autoaparare al plantei si face imposibila dezvoltarea fenomenului de rezistenta.

Cum se aplica fungicidul Profiler 71 WG

Combate mana vitei de vie (Plasmopara viticola) in doza de  2,25 - 2,5 kg/ ha in 1000l apa/ha.

Datorita efectului exceptional în prevenirea atacului de mana pe frunze si ciorchini, produsul se recomanda a se folosi cu precadere înaintea înfloritului, asigurându-se astfel o protectie de circa 2 saptamâni în perioada de maxima sensibilitate a plantelor.

Datorita proprietatilor antisporulante, Profiler se poate aplica si în tratamentele de la scuturarea capisonului floral.

Protectia buna si sustinuta impotriva manei se realizeza daca se mentine o concentratie constanta de fosetil de aluminiu in planta. Aceasta se realizeaza prin efectuarea a 2-3 tratamente succesive cu produse ce contin aceasta substanta activa: Mikal Flash, Verita.

Se vor aplica maximum 3 tratamente pe sezon. în functie de presiunea de infectie. 

Timp de pauza inaintea recoltarii: 21 zile pentru struguri de masa s de vin.

Substanta activa este 4,44% fluopicolid si 66,7% fosetil de aluminiu)

Specificatii

Plante tratate Vita de vie
Producator Bayer CropScience
Substanta activa Fluopicolide, Fosetil de aluminiu
Boli combatute Mana
Aplicare produs Vegetatie
Mod de actiune Sistemic, Translaminar, Preventiv
Ambalaj punga 6kg

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie