Antimus (300 g, 500 g, 1kg)

Antimus - remediu impotriva muschilor si lichenilor de pe pomi, arbusti etc. cu avantaje asupra productivitatii pomilor si calitatii fructelor.

 

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Antimus - remediu impotriva muschilor si lichenilor de pe pomi, arbusti etc. cu avantaje asupra productivitatii pomilor si calitatii fructelor.

Caracteristicile Antimus

Lichienii si muschii ce apar pe trunchiurile si crengile pomilor, cauzeaza daune semnificative, atat in ceea ce priveste productia pomilor cat si caliatea fructelor. Productivitatea scazuta, calitatea inferioara a fructelor, uscarea crengilor sau a pomului intreg reprezinte niste semne de alarma pentru pomicultori.

Remediul vine de la Antimus, produsul cu substanta activa ce distruge muschii si lichenii.

Principalele cauze de aparitie a lichienilor si muschilor de pe trunchiurile si crengile pomilor:

- umiditatea

- imbatranirea pomilor

- neingrijirea corespunzatoare a pomilor → scoarta uscata neindepartata reprezinta un adapost pentru agentii patogeni: insecte, adulti, pupe, larve si ouale acestora precum si sporii sau miceliile ciupercilor fitopatogene.

Mod de administrare Antimus

Lucrarile de intretinere a pomilor fructiferi includ si curatarea de muschi, licheni de pe tulpina. 

Tratamentul se executa numai in repaus vegetativ!!! Tratamentul efectuat dupa ce pomii au intrat in vegetatie poate cauza diferite efecte fitotoxice nedorite.

Se recomanda efectuarea tratamentului la sfarsitul iernii, cand temperaturile devin pozitive si cand vremea este umeda, pentru ca in aceasta perioada se desprind mai usor muschii si licheni. 

Pas 1- pentru a indeparta o parte din muschi si licheni, mai intai se razuieste scoarta cu razuri speciale din fier sau perii de sarma avand grija sa nu se vatame scoarta vie

Pas 2- resturile de la razuire se aduna si se distrug imediat prin ardere

Pas 3 - tratare cu Antimus:

- o singura stropire cu Antimus dizolvat in apa in proportie de 3% (300 g Antimus la 10 l apa), in cazul in care sunt putini muschi si licheni

- 2-3 tratamente cu Antimus dizolvat in apa in proportie de 3% (300 g Antimus la 10 l apa) la interval de 10 zile, in cazul in care sunt multi muschi, licheni

Masuri de protectia muncii la utilizarea Antimus: dupa terminarea lucrului se vor spala bine mainile cu apa si sapun; produsul a se feri de umiditate.

Avatajele utilizarii Antimus

- pomii devin mai sanatosi
- dezvoltarea sporita a pomilor si arbustilor
- numar redus de tratamente fitosantitare
- fructe cu calitate crescuta
- productie mai mare datorita rodirii mai abundenta.

 

Specificatii

Plante tratate Arbusti fructiferi, Pomi fructiferi
Producator BIOS
Substanta activa
Boli combatute
Aplicare produs Repaus vegetativ
Mod de actiune De contact
Ambalaj Punga 1 kg, Punga 300 g, Punga 500 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie