Banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/20 cm, 1,41 l/h

Banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/20cm 1,41 l/h - recomandata culturilor de ardei, rosii, castraveti, gogosari, pepeni.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Banda de picurare Aqua-Traxx 6 mil/20 cm, 1,41 l/h - recomandata pentru irigarea culturilor de ardei, rosii, castraveti, gogosari, pepeni.

Caracteristici banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/20 cm, 1,41 l/h

  • Grosime perete: 6 mil
  • Distanta intre gauri: 20 cm
  • Utilizare: irigare ardei, rosii, castravete, gogosari, pepene 
  • Consum de apa la o presiune de 0.75 bari: 14.10 l/h 
  • Lungimea maxima recomandata a randurilor in teren plan: 130 - 150 m

Banda de picurare Aqua-Traxx 6 mil/20 cm, 1,41 l/h este fabricata prin extrudare, nu are lipiri, injectari, ceea ce o face sigura, durabila si eficienta. Consumul de apa se reduce cu aprox. 50% fata de o irigare clasica. Se reduce considerabil consumul de energie si ingrasaminte. Frunzele nu se uda si nu favorizeaza dezvoltarea bolilor, aceasta ducand la reducerea consumului de pesticide. Productia este mai mare si mai buna calitativ datorita udarii uniforme.

Este foarte rezistenta la infundare datorita utilizarii laserului la efectuarea fantelor, iar apa este evacuata constant si regulat. Designul este special, sub forma de labirint, ceea ce determina un coeficient de variatie excelent, apa avand o curgere tulburenta. Poate fi ingropata in sol.

Recomandari de instalare Banda Aqua Traxx 6 mil/20 cm, 1,41 l/h

→ banda de picurare se aseaza cu dungile albastre in sus. Impuritatile din apa se vor lasa in partea de jos a benzii. Daca se aseaza cu dungile albastre in jos, gaurile se vor infunda. 
→ banda trebuie sa fie intinsa, fara rasuciri
→ recomandam sa montati pe conducta principala un filtru de impuritati cu disc sau hidrocyclon
→ recomandam ca pe conductele secundare suprainaltate sa se instaleaza o supapa aer/vid pentru a impiedica fenomenul de aspirare care apare în banda atunci cand sistemul este oprit. Banda de picurare ingropata va avea tendinta de a trage apa cu noroi inapoi in tubulatura prin fantele de picurare, cauzand infundarea 
→ banda de picurare poate fi montata la suprafata sau ingropata. Ingroparea benzii protejeaza tubulatura de accidente si pagubele provocate de animale, se pastreaza alinierea benzii, evaporarea de suprafata este mai redusa, infundarea mai putin intalnita.
→ la capetele benzii se pun dopuri sau cleme pentru a evita infundarea cu insecte, pamant etc. 
→ inainte de conectarea benzii de picurare se curata conductele principale si secundare 
→ peste iarna se pastreaza in locuri ferite de intemperii, soare, la temperaturi pozitive, rulate pe tamburi fara rasucire sau cute

Amplasarea benzii de irigat in raport cu planta

In proiectarea sistemului de irigare prin picurare trebuie acordata o atentie deosebita asezarii benzii fata de planta.

Pozitia influenteaza germinarea, cresterea initiala, cantitatea de apa si substantele nutritive consumate. Banda trebuie asezata in apropierea plantei, la o distanta mai mica de 45 cm. In solurile nisipoase, distanta maxima trebuie sa fie 30cm.

In functie de zona udata, sistemul radicular se va extinde pe orizontala sau pe verticala. Gaura de picurare trebuie asezata cat mai aproape de centrul sistemului radicular al plantei, pentru a economisi apa si substante nutritive. Sarurile prezente in sol sau in apa de irigare vor fi concentrate la perimetrul zonei ude formate in jurul benzii (fig. alaturata). Modul de plasare al benzii determina daca sarurile nocive sunt impinse afara si departe de zona cu radacini sau raman concentrate in ea. 

Specificatii

Producator Toro
Grosimea peretelui 6 mil
Distanta dintre picuratoare (cm) 20
Lungime rola (m) 100, 200, 300, 500

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie