Cartofi de samanta Desiree, Clasa A

Cartofii de samanta Desiree sunt un soi de cartofi de masa foarte apreciat pe piata, care se pastreaza bine peste iarna. Gust delicios, rezista bine la boli, nu este pretentios, adaptat la seceta, are productivitate ridicata, versatil la gatit: excelenti pentru prajit (crocanti), coacere, dar si fierti.

Mai multe informații

Cartofii de samanta Desiree sunt un soi de cartofi de masa foarte apreciat pe piata, care se pastreaza bine peste iarna. Gust delicios, rezista bine la boli, nu este pretentios, adaptat la seceta, are productivitate ridicata, versatil la gatit: excelenti pentru prajit (crocanti), coacere, dar si fierti.

Caracteristici Cartofi de samanta Desiree

Soi de cartofi cu coaja rosie, soi tarziu, recomandat pentru pastrare. Tuberculii au forma lunga-ovala, dimensiune mare (80 - 100g), cu pulpa galben deschis si gust bun, dulce.

Continutul de amidon este in jur de 20,2%.

Cartofii Desiree fac parte din grupa BC din punctul de vedere al dezintegrarii in timpul gatirii. In Grupa B sunt cartofii destul de tari dar un pic mai fainosi. Cartofii din grupa B sunt ideali pentru chips-uri, cartofi prajiti. In Grupa C sunt cartofii fainosi, cu pulpa moale, uscati care se dezintegreaza destul de mult la gatit. Sunt potriviti pentru prajit, chips-uri si piureuri. Cartofii din grupele B si C sunt cei mai versatili, putand fi consumati intr-o varietate de retete.

Coaja puternica face ca soiul de cartofi Desiree sa se pastreze excelent timp indelungat, reusind sa-si conserve 97% din greutatea totala.

Planta de cartof Desiree are imunitate crescuta la cancerul cartofului si la virusi. Rezista bine la seceta dar nu si la umiditatea in exces. Moderat sensibil la Metribuzin.

Planta are tulpina puternica, cu flori purpurii in perioada infloririi.

Productivitatea cartofilor de samanta Desiree este excelenta: un cuib de cartofi formeaza pana la 20 cartofi uniformi, tuberculii mici fiind practic inexistenti.

Instructiuni de plantare si recoltare Cartofi de samanta Desiree

Se planteaza cand solul are 10 grade C si aerul 17 - 19 grade C, de obicei la sfarsitul lunii aprilie.

Se planteaza dupa schema de plantare 30 - 35 cm distanta dintre plante si cel putin 75 cm distanta dintre randuri. Plantati cartofii intr-un loc complet insorit.

Adancimea gaurilor este de 8 -10 cm. 

Nu are nevoie de udare frecventa.

Se fertilizeaza de regula dupa doua saptamani de la plantare cu ingrasaminte azotate, pentru a acumula masa verde. In momentul infloririi se aplica un ingrasamant organic. Cu 1 - 2 saptamani inainte de inceputul fructificarii se adauga un ingrasamant mineral complex, cu potasiu.

Se recolteaza in septembrie, dar primii tubercului incep sa se coaca de la jumatatea verii.

 

Cartofii de samanta Desiree sunt ambalati la saculet de 50 tuberculi, aprox 1.3kg si la saci de 5 kg. Marimea tuberculilor este 28/35mm. 

Specificatii

Producator Agro Plant Olanda
Producator UE

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie