Cartofi de samanta Metro, Clasa A

Cartofii de samanta Metro - soi de cartofi special pentru prajit ,,French Fries", productivi, pentru consum in stare proaspata si pentru pastrare. Versatil la gatit: excelenti pentru prajit (crocanti), coacere, dar si fierti.

Mai multe informații

Cartofii de samanta Metro - soi de cartofi special pentru prajit ,,French Fries", productivi, pentru consum in stare proaspata si pentru pastrare. Versatil la gatit: excelenti pentru prajit (crocanti), coacere, dar si fierti.

Caracteristici Cartofi de samanta Metro

Soi de cartofi cu coaja galbena, soi semi-tardiv, recomandat pentru pastrare. Tuberculii au forma lunga-ovala, dimensiune mare (80 - 100 g), cu pulpa de culoare galben deschis si gust bun, dulce. Ochii cartofilor nu sunt adanci.

Continutul de amidon este in jur de 22,2%.

Cartofii Metro fac parte din grupa BC din punctul de vedere al dezintegrarii in timpul gatirii. In Grupa B sunt cartofii destul de tari dar un pic mai fainosi. Cartofii din grupa B sunt ideali pentru chips-uri, cartofi prajiti. In Grupa C sunt cartofii fainosi, cu pulpa moale, uscati care se dezintegreaza destul de mult la gatit. Sunt potriviti pentru prajit, chips-uri si piureuri. Cartofii din grupele B si C sunt cei mai versatili, putand fi consumati intr-o varietate de retete.

Coaja puternica face ca soiul de cartofi Metro sa se pastreze excelent timp indelungat.

Planta de cartof Metro are imunitate crescuta la Raia neagra a cartofului si la virusi. Sensibila la nematozi. Rezista bine la seceta. Nu este sensibil la Metribuzin.

Productivitatea cartofilor de samanta Metro este excelenta.

Instructiuni de plantare si recoltare Cartofi de samanta Metro

Se planteaza cand solul are 10 grade C si aerul 17 - 19 grade C, de obicei la sfarsitul lunii aprilie.

Se planteaza dupa schema de plantare 30 - 35 cm distanta dintre plante si cel putin 75 cm distanta dintre randuri. Plantati cartofii intr-un loc complet insorit. Soiul Metro este potrivit pentru orice tip de clima.

Adancimea gaurilor este de 8 -10 cm. 

Nu are nevoie de udare frecventa. Nu este sensibil la metribuzin.

Se fertilizeaza de regula dupa doua saptamani de la plantare cu ingrasaminte azotate, pentru a acumula masa verde. In momentul infloririi se aplica un ingrasamant organic. Cu 1 - 2 saptamani inainte de inceputul fructificarii se adauga un ingrasamant mineral complex, cu potasiu.

Se recolteaza in septembrie, dar primii tubercului incep sa se coaca de la jumatatea verii.

 

Cartofii de samanta Metro sunt ambalati la saci de 5 kg. Marimea tuberculilor este 28/35mm. 

Specificatii

Producator Agro Plant Olanda

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie