Fungicid cartof Infinito (62.5 g/l fluopicolid + 625 g/l clorhidrat de propamocarb) (20ml, 100ml,1L)

Fungicid cartof Infinito 687,5 SC - cu actiune sistemica si penetranta ce combate mana la cartof, castraveti, salata solar, ceapa.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Fungicidul Infinito combate sistemic si penetrant mana la cartof, castraveti, salata si ceapa.

Cum actioneaza fungicidul Infinito

Fungicidul Infinito actiuneaza preventiv, curativ si antisporulant asupra ciupercilor patogene care produc mane, datorita mecanismului de actiune diferit si unic al celor doua componente active:

- fluopicolid, prima substanta activa din noua clasa chimica acilpicolide, are un mod nou de actiune, actionand in toate stadiile importante ale ciclului de dezvoltare al ciupercii, actionand preventiv si antisporulant. Dupa aplicarea pe partea superioara a frunzei, fluopicolid penetreaza suprafata frunzei si se transloca in tesuturile frunzei, protejand planta pana la partea de jos a frunzei. La aplicare la baza frunzei sau pe petiol, fluopicolid este distribuit inspre frunze. Astfel sunt protejate noile cresteri aparute intre doua tratamente succesive.

- propamocarb are actiune sistemica, circulând ascendent si descendent. Are actiune preventiva, inhibând germinarea sporilor, cresterea si patrunderea miceliului în plante si curativa de blocare a dezvoltarii miceliului ciupercii in planta gazda.

Are o actiune puternica de distrugere a zoosporilor, care pot rezista in sol pana la 4 ani, fiind o sursa de infectie permanenta.

Cum se aplica fungicidul Infinito

→ Cartof - combate mana (Phytophtora infestans),  în doza de 1,4 l/ha

Se fac 1-3 tratamente pe vegetatie cu 10-12 zile intre doua tratamente. In conditii extrem de favorabile pentru mana si cand exista o rezerva mare de infectie, intervalul trebuie redus la 8 zile. În cadrul programului de stropiri, produsul se utilizeaza în a doua parte a perioadei de vegetatie, începând cu întrepatrunderea frunzelor din acelasi bilon, când presiunea de infectie este mare.

- mana aduce dupa sine putrefactia tuberculilor, deoarece zoospori si sporangele (factori ce produc mana) odata instalate pe frunzele, tulpinile plantelor ajung in sol (se spala de pe frunze cu precipitatii sau sunt transportate de vant) unde se accumuleaza si persista un timp indelungat → protectia tuberculilor de cartof incepe dinaintea perioadei pe formare efectiva a tubercurilor in pamant

- potentialele surse de infectie din sol sunt eliminate deoarece Fungicidul Infinito actioneaza asupra cantitatii, viabilitatii si mobilitatii sporilor → tratamentul cu Fungicidul Infinito aduce un avantaj economic major legat de cantitatea si calitatea tuberculilor formati

- pentru un control riguros pe intreaga perioada de vegetatie se recomanda alternarea tratamentului Fungicid Infinito cu un alt fungicid Fungicid Consento

→ Castraveti - combate mana (Pseudoperonospora cubensis),  in doza de 0,14% (1,4 l/ha),

Se fac 1-3 tratamente la avertizare, cu un interval de 8-10 zile între tratamente.

→ Salata solar - combate mana (Bremia lactucae),  in doza de 0,14% (1,4 l/ha) in 1000 l apa. Se aplica la avertizare.

→ Ceapa - combate mana (Peronospora destructor),  in doza de 0,14% (1,4 l/ha) in  300-1000 l apa/ha. Se aplica la avertizare.

Se fac 1-3 tratamente preventive la avertizare, la interval de 7-10 zile in functie de presiunea de infectie, intre faza - a 9-a frunza formata pana cand 50% din frunze sunt culcate.

Timp de pauza de la aplicarea fungicidului Infinito pana la recoltare: 7 zile.

Substante active: 62,5 g/l fluopicolide + 625 g/l propamocarb clorhidrat.

Specificatii

Plante tratate Cartof, Castraveti, Ceapa, Legume, Salata
Producator Bayer CropScience
Substanta activa Fluopicolide, Propamocarb clorhidrat
Boli combatute Mana
Aplicare produs Vegetatie
Mod de actiune Sistemic, Translaminar, Preventiv si curativ
Ambalaj Flacon 1 L, Flacon 20 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie