Cartofi de samanta Actrice, Clasa A

Cartofii de samanta Actrice sunt un soi de cartofi de masa extratimpurii de culoare galbena, productivi. Tuberculii sunt mari, frumosi, unformi, cu forma rotund-ovala. Sunt recomandati pentru consumul in stare proaspata. Ideali pentru salate, ciorbe deoarece pulpa este densa, nu este fainoasa, nu se sfarama la fierbere. Potriviti si pentru prajit, chips-uri.

Mai multe informații

Cartofii de samanta Actrice sunt un soi de cartofi de masa extratimpurii de culoare galbena, productivi. Tuberculii sunt mari, frumosi, uniformi, cu forma rotund-ovala. Sunt recomandati pentru consumul in stare proaspata. Ideali pentru salate, ciorbe deoarece pulpa este densa, nu este fainoasa si nu se sfarama la fierbere. Potriviti si pentru prajit, chips-uri.

Caracteristici Cartofi de samanta Actrice

Soi de cartofi cu coaja galbena, soi extratimpuriu, recomandat pentru consum. Se pastreaza o perioada medie dupa recoltare. Se spala foarte usor. Nu se decoloreaza la gatire.

Continutul de amidon este de 18,5%.

Cartofii Actrice fac parte din grupa AB din punctul de vedere al dezintegrarii in timpul gatirii. Din grupa A fac parte cartofii tari, care nu se sfarama la gatit si sunt recomandati in ciorbe, salate. In Grupa B sunt carofii destul de tari dar un pic mai fainosi. Cartofii din grupa B sunt ideali pentru chips-uri, cartofi prajiti.

Tuberculii au forma rotund-ovala, dimensiune mare (80 - 100 g), cu pulpa galben deschis si gust bun. Ochii cartofilor Actrice sunt putin adanci.

Planta de cartof Actrice are imunitate crescuta la Nematodul cu chist al cartofului si la Virusul Y al cartofului. Semi-tolerant la caldura si seceta. Sensibil la Metribuzin.

Instructiuni de plantare si recoltare Cartofi de samanta Actrice

Se planteaza cand solul are 10 grade C si aerul 17 - 19 grade C, de obicei la sfarsitul lunii aprilie.

Se planteaza dupa schema de plantare 30 - 35 cm distanta dintre plante si cel putin 75 cm distanta dintre randuri. Plantati cartofii intr-un loc complet insorit.

Adancimea gaurilor este de 8 -10 cm. 

Nu are nevoie de udare frecventa.

Se fertilizeaza de regula dupa doua saptamani de la plantare cu ingrasaminte azotate, pentru a acumula masa verde. In momentul infloririi se aplica un ingrasamant organic. Cu 1 - 2 saptamani inainte de inceputul fructificarii se adauga un ingrasamant mineral complex, cu potasiu.

Se recolteaza incepand de la jumatatea verii.

Cartofii de samanta Actrice sunt ambalati la saci de 5 kg. Marimea tuberculilor este 28/35mm. 

Specificatii

Producator Agro Plant Olanda

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie