Insecticid Force 1.5 G (50g, 150g, 450g, 1kg)

Insecticid Force 1.5 G - combate viermele vestic (Diabrotica virgifera virgifera) la porumb, viermilor ce afecteaza radacina plantelor in perioada de dezvoltare.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Insecticid Force 1.5 G - insecticid cu actiune asupra viermelui vestic (Diabrotica virgifera virgifera) la porumb, ce afecteaza radacina plantelor in perioada de dezvoltare.

Mod de actiune Insecticid Force 1.5 G

Substanta activa este teflutrin, insecticid din categoria piretroizilor, care ajungand in sol vaporizeaza, permitand astfel dezvoltarea unui mediu gazos in sol. Insectele din sol absorb gazul produs de Insecticidul Force 1.5 G care le afecteaza digestia, le cauzeaza tulburari ale sistemului nervos ceea ce atrage dupa sine moartea rapida a insectelor, dupa doar o jumatate de ora. Totodata, datorita efectului repelent, Insecticidul Force 1.5 G ofera o protectie de lunga durata pentru plante.

Avantajul teflutrin-ului este ca nu actioneaza sistemic in plante si nu este mobil in sol.

 Daunele majore sunt produse de larvele viermilor, care se hranesc cu radacinile de porumb, unde formeaza canale ce conduc in final la distrugerea totala a radacinilor si implicit a plantelor. Impiedica absorbtia nutrientilor si a apei de catre radacinile plantelor afectate. Plantele cu sistemul radicular atacat, pot fi usor culcate la pamant de vant sau de conditiile meteorologice nefavorabile, efect ce afecteaza productivitatea culturilor.

Pentru a ameliora aceste efecte negative, plantele tratate cu Insecticid Force 1.5 G isi pot reface sitemul radicular.

Atacul adultilor se realizeaza, in prima faza la limbul foliar al plantelor, si se extinde la matase si polen, in perioada de inflorire.

Mod de utilizare Insecticid Force 1.5 G

Granulele de culoare bej, de Insecticid Force 1.5 G sunt omogene si nu prezinta tendinta de sfaramare. Este un insecticid care se aplica la sol, pe rand odata cu semanatul culturii de porumb. Dozajul la Insecticid Force 1.5 G este de 15 kg/ha.

Dupa aplicare, Insecticid Force 1.5 G prezinta urmatoarele avantaje

- sistem radicular bogat neafectat

- cresterea randamentului de productie

- plante sanatoase

- recolta mai devreme.

Observatii la folosirea insecticidului Force

-  pentru a prevenii dezvoltarea rezistentei culturilor la Insecticid Force 1.5 G (insecticide pe baza de piretroizi) nu se recomanda utilizarea repetata intr-un sezon al Insecticid Force 1.5 G - trebuie gasite alternative de insecticide cu substanta activa, actiune diferita

- datorita modului de aplicare Insecticid Force 1.5 G (la sol, pe rand) si imobilitatii in sol a substantei active, produsul nu prezinta risc sau prezinta un risc scazut asupra: albinelor, mamiferelor, pasarilor, insectelor de sol benefice.

Specificatii

Plante tratate Porumb
Producator Syngenta
Substanta activa Teflutrin
Aplicare produs Sol
Ambalaj Plic 50 g, Punga 1 kg, Punga 150 g, Punga 450 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie