Erbicid porumb Adengo 465 SC (100ml, 200 ml, 1 L, 5 L)

Erbicid Adengo pentru porumb. Combate gramineele anuale si buruienile cu frunza lata anuale.

Stocuri limitate!!!

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Erbicidul Adengo combate la porumb gramineele anuale si buruienile cu frunza lata anuale.

Cum actioneaza erbicidul Adengo

Erbicidul Adengo 465 SC are o puternica activitate sistemica în planta, fiind preluat radicular dar si foliar. Dupa aplicare se constata albirea plantutei, iar la scurt timp se realizeaza distrugerea ei completa si rapida.

Adengo 465 SC este alcatuit din doua substante active, erbicide puternice, la care se adauga cea mai noua tehnologie safener pentru cultura porumbului. Se mareste astfel selectivitatea produsului atât la aplicare preemergenta cat si la aplicarea postemergenta timpurie.

→Cel mai puternic erbicid cu actiune reziduala pentru porumb, isoxaflutol, inglobeaza tehnologia unica “Synchronized Weed Control”- controlul sincronizat al buruienilor. Astfel, erbicidul va fi reactivat in timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controland astfel buruienile ce pot rasari in aceasta perioada.

→Cealalta componenta activa, tiencarbazon-metil, ofera spectrul de combatere asupra buruienilor graminee si dicotile, controland complementar unele buruieni (Polygonum spp.) si intarind actiunea asupra gramineelor.

Cum se aplica erbicidul Adengo

Preemergent: 0,35 - 0,4 l/ha.

Postemergent timpuriu: 0,3-0,35 l/ha.

Dozele mici se aplica pe soluri cu continut de humus pana la 2,5% si infestare slaba, iar dozele mari, pe solurile cu continut in humus de 2,5-3,5% si infestare puternica cu buruieni. Tratamentul se efectueaza pana in faza de 3 frunze ale porumbului si buruieni in faza incipienta de crestere (2-3 frunze).

Volum de solutie: 200 - 400 l/ha.

Dupa aplicare, erbicidul permite mentinerea solului curat timp de 6-8 saptamani. Daca se foloseste conform recomandarilor (doze in functie de continutul in humus din sol), Adengo 465 SC are o buna selectivitate pentru hibrizii cultivati in prezent în Romania. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de samanta.

Atentie: produsul trebuie agitat în ambalajul sau original si numai apoi se toarna în rezervorul masinii.

Ce spectru de actiune are Adengo

Erbicidul Adengo 465 SC este eficace impotriva majoritatii buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate cel mai frecvent intalnite.

Buruieni dicotiledonate combatuteAmaranthus spp. (stir), Ambrosia spp. (iarba parloagelor), Anthemis arvensis (romanita de camp), Atriplex patula (loboda), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium spp. (spanac salbatic), Cirsium arvense din samanta (palamida din samanta), Datura spp. (ciumafaie), Galinsoga parviflora (busuioc salbatic), Galium aparine (turita), samulastra de Helianthus annuus (floarea soarelui), Lamium purpureum (sugel puturos), Matricaria spp. (musetel), Plantago major (patlagina mare), Polygonum spp. (ardeiul broastei), Portulaca oleracea (grasita), Sysimbrium officinale (voinicea), Solanum nigrum (zarna), Stelaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita).

Buruieni monocotiledonate combatuteAvena fatua (odos), Digitaria spp. (meisor), Echinochloa spp. (iarba barboasa), Panicum spp. (mei), Setaria spp. (mohor), Sorghum halepense din samanta (costrei din samanta).

Pregatirea solului Pentru ca solutia sa aiba un bun contact cu solul, acesta trebuie sa fie bine pregatit (fara bulgari). Pentru ca eficienta sa fie maxima la aplicarea preemergenta, se recomanda ca erbicidul sa fie aplicat imediat dupa semanat, pentru a profita de umiditatea existenta in stratul superficial de sol. Nu este nevoie ca Adengo 465 SC sa fie incorporat, datorita mobilitatii si reactivarii erbicidului.

Compatibilitate In soluri cu continut de humus de peste 3,5% puternic infestate cu graminee, Adengo 465 SC poate fi utilizat in asociere cu alte erbicide.

Substante active: isoxaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l + ciprosulfamide (safener) 150 g/l

Formulare: suspensie concentrata

Specificatii

Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Dicotiledonate anuale
Plante tratate Porumb
Perioada de aplicare Dupa semanat si inainte de rasarire, Dupa rasarire
Producator Bayer CropScience
Substanta activa Ciprosulfamide, Isoxaflutol, Tifensulfuron-metil
Ambalaj Bidon 5 L, Flacon 1 L, Flacon 500 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie