Erbicid Principal Plus (440 g, 2,2 kg) +Trend/Vivolt

Erbicid Principal Plus - pentru porumb. Combate gramineele anuale si perene si unele buruieni cu frunza lata anuale si perene

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Erbicid Principal Plus - este un erbicid complet care combate buruienile graminee şi buruienile cu frunză lată, anuale şi perene, din cultura de porumb.

Cum actioneaza erbicidul Principal Plus

Principal Plus este un erbicid complet, ce acopera un spectru foarte mare de buruieni. In plus, are marele avantaj ca reduce rezerva de buruieni pe termen lung.

Contine trei substante: rimsulfuron, nicosulfuron și dicamba, primele doua fiind prezente si in erbicidul Principal. Rimsulfuron și nicosulfuron sunt erbicide sulfonilureice care blocheaza diviziunea celulara în vârfurile de creștere. Dicamba este un regulator de creștere. Este absorbit rapid de foliajul și rădăcinile plantelor dupa ce este aplicat, și inhibă creșterea buruienilor sensibile. Dupa 3 -10 zile de la aplicare buruienile se decoloreaza, se clorozeza iar apoi mor după 2-3 săptămâni.

Cu cat temperatura si umiditatea sunt mai ridicate, cu atat performanța erbicidului este mai buna. Timpul rece şi uscat întârzie activitatea și apariția simptomelor.

Cum se aplica erbicidul Principal Plus

Principal Plus se aplica postemergent, cand porumbul are 2 - 6 frunze. Combate buruienile răsărite sau în curs de răsărire în momentul aplicării. Cel mai bun efect se obtine cand buruienile sunt tinere: incepand de la răsărire până cand buruienile cu frunza lata sunt în stadiul de 2-4 frunze iar cele perene sunt in faza de rozeta, până la sfârșitul înfrățirii gramineelor anuale. Momentul aplicarii se stabilește in functie de stadiul de dezvoltare al primelor specii de buruieni apărute: 

  • - la infestări cu Panicum spp primul tratamentul este aplicat la apariţia primului val, în stadiul de 3 frunze ale buruienii
  • - In cazul buruienilor Convolvulus arvensis și Calystegia sepium, Principal Plus este mai eficace dacă este aplicat pe buruieni mai dezvoltate (15-20 cm)
  • - la Cirsium arvense cel mai bun moment de aplicare este în stadiul de rozetă de 4-6 frunze 
  • - Sorghum halepense (costrei din rizomi) si Agropyron repens (pirul târâtor) sunt foarte bine combătute dacă au înălţimea de maxim 15 cm
 
Se recomanda aplicarea de trend in doza de 250 ml/ha, care îmbunătăţeste penetrarea substanţelor active, mai ales în condiţii de seceta. Eficacitatea erbicidarii este mai mica daca ploua înainte de a trece 4 ore de la tratament. 
 
Volumul de soluţie: 200-400 l apa /ha. Se poate face doar un tratament pe an.
 
Dupa o cultura erbicidata cu Principal Plus in anul urmator poate fi semanata orice alta cultura. În cazul compromiterii culturii poate fi semănat numai porumb.
 
Doza maximă/cultură/an: 400-440 g/ha

Conține: 9,2% nicosulfuron + 55% dicamba + 2,3% rimsulfuron, granule fine, dispersabile în apă.

Specificatii

Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Monocotiledonate perene (costrei din rizomi, pir), Dicotiledonate anuale, Dicotiledonate perene, Pir
Plante tratate Porumb
Perioada de aplicare Dupa rasarire
Producator Corteva
Substanta activa Dicamba, Nicosulfuron, Rimsulfuron
Ambalaj Bidon 2.2 kg, Flacon 440 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie