Ingrasamant Wuxal Zinc

Ingrasamantul Wuxal Zinc este un complex organic de zinc pentru prevenirea si corectarea deficientei de zinc la porumb, soia, mazare, cereale si orez. Se asimileaza foarte usor. Adera foarte bine pe frunze si este rezistent la precipitatii. Asigura productii ridicate.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Ingrasamantul Wuxal Zinc este un complex organic de zinc pentru prevenirea si corectarea deficientei de zinc la porumb, soia, mazare, cereale si orez. Se asimileaza foarte usor. Adera foarte bine pe frunze si este rezistent la precipitatii. Confera productii ridicate.

Caracteristici Ingrasamant Wuxal Zinc

Zincul este un microelement esential pentru cresterea si asigurarea unei productii foarte mari la hectar. Zincul stimuleaza sinteza hormonilor de crestere si a proteinelor, participa la producerea clorofilei si la metabolismul carbohidratilor, ajuta la transportul calciului in planta, participa la cresterea frunzelor si a internodurilor si la formarea boabelor. Zincul ajuta la mentinerea viabilitatii polenului pentru o perioada mai lunga pe timp de seceta.

Carenta de Zinc se vede in frunzele cu margini incretite si cloroza in zonele intervenale ale frunzelor noi, cu aspect de benzi. Internodiile sunt scurte, au spect de tufa, tulpina are ritm de crestere scazut. Productivitatea este scazuta. In cultura de porumb poate aparea fenomenul de ,,foame latenta"  cand carenta nu are semne vizibile, dar productia este mult scazuta fata de medie.

Zincul din Ingrasamantul Wuxal Zinc are un grad mare de solubilitate in apa, ceea ce inseamna ca este absorbit total de catre plante. Alte produse pe baza de zinc au nevoie de precipitatii sau de amestecuri speciale pentru a putea fi absorbite.

Zincul din Ingrasamantul Wuxal Zinc este suprachelatat prin utilizarea a 2 agenti de chelatare. Prin aceasta chelatare si suprachelatare a zincului este impiedicata reactia dintre zinc si moleculele de pesticide aflate in solutia de stropit. Drept urmare, nutrientii sunt disponibili pentru plante iar celelalte substante active au o eficacitate mai ridicata. 

Suprachelatarea Wuxal Zinc ofera o stabilitate extraordinara, superioara multor produse de pe piata (de exemplu celor pe baza de sulfat de zinc). Stabilitatea este foarte buna chiar si in solutii cu pH de pana la 9, iar absorbtia in planta este foarte usoara (efect starter), chiar daca zincul ca atare este o molecula foarte instabila si foarte greu absorbabila de catre planta.

Ingrasamantul Wuxal Zinc prezinta aderenta foarte buna la planta datorita adjuvantilor continuti si nu se spala de pe frunza, ceea ce ii confera un efect de lunga durata.

Nu produce fitotoxicitate si poate fi amestecat cu majoritatea erbicidelor postemergente.

Cum se aplica Ingrasamant Wuxal Zinc

Cultura

Perioada de aplicare

Doza

Porumb

2 aplicari: prima in stadiul de 3 frunze, a doua la 5 frunze 

2 x 2 l/ha    

Soia

1 aplicare la 4-6 saptamani dupa semanat, inainte de inflorit 

1 x 1-2 l/ha 

Cereale de toamna

3 aplicari: prima in toamna/iarna, a doua la aparitia primului internod si al treilea la aparitia frunzei stindard

3 x 1-2 l/ha

 Mazare

1aplicare in orice stadiu, cand apar simptomele deficientei de zinc

        

1-2 L/ha

 

Compozitie Ingrasamant Wuxal Zinc

Zinc - 6% (85 g/l)

Azot - 5% (71 g/l)

Sulf - 2.3% (32 g/l)

 

Specificatii

Plante tratate Cereale, Cereale paioase, Mazare, Orez, Porumb, Soia
Producator Aglukon Germania
Elemente Azot (N), Sulf (S), Zinc (Zn)
Aplicare ingrasamant Foliar
Ambalaj Bidon 10 L, Flacon 1 L

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie