Erbicid Mustang (500ml, 1L)

Erbicid pentru cereale paioase si porumb. Combate buruienile cu frunza lata anuale si perene.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Erbicidul Mustang combate buruienile cu frunza lata anuale si perene din culturile de cereale paioase (grâu, orz, orzoaica) si porumb.

Cum actioneaza erbicidul Mustang

Mustang este un erbicid selectiv si sistemic, care opreste cresterea buruienilor cu frunza lata in 24 de ore dupa aplicare. Penetreaza foarte rapid suprafata foliara, migrand spre punctele de crestere a plantei. Combate in intregime turita (Galium aparine) si musetelul (Matricaria spp.) chiar si in stadii de dezvoltare avansate. Combate eficient palamida (Cirsium arvense).

Plaja de temperaturi intre care acţionează este larga, între 5-25 grade C, in timp ce produsele standard se activeaza doar incepand cu temperaturi de peste 8-10 grade C. Recomandam ca erbicidarea sa nu se faca dupa nopţi cu îngheţ deoarece eficacitatea va scadea foarte mult. 

Cum se aplica erbicidul Mustang

→ Cereale paioase

Erbicidul Mustang se aplică când buruienile au 4-6 frunze, iar cultura de cereale este la începutul înfrăţirii până la cel de-al treilea internod. 

→ Porumb

Se aplica cand buruienile dicotile au 2-4 frunze iar porumbul 4-6 frunze. Nu se aplica la porumb daca s-au facut tratamente cu insecticide organofosforice.

Doza normala de aplicare este 0,4 l/ha, care combate mai mult de 95% din buruienile aflate in primele faze de vegetatie. Dozele mari (0,6 l/ha) se recomanda pentru combaterea buruienilor perene si a celor aflate in stadii avansate de dezvolare.

Volumul de apă folosit este de 200-400 l/ha.

Cultura

Spectru de combatere

Doza

grau, orz, orzoaica, ovaz

Buruieni dicotiledonate

0,4 – 0,6 l/ha

porumb

Buruieni dicotiledonate

0,4 – 0,6 l/ha

 

Erbicidul Mustang nu este remanent si iar dupa o cultura erbicidata cu Mustang se poate semana orice alta cultura, începând cu cerealele păioase de toamnă. Dacă cultura erbicidata este distrusă din anumite motive, la două săptămâni de la tratament se pot semana cereale de primăvară, iar după patru săptămâni, porumb sau soia. Este compatibil cu o mare gama de fungicide, insecticide, graminicide, îngrăşăminte foliare.

Substanță activă: 6,25 g/l florasulam + 300 g/l acid 2,4 D EHE

Specificatii

Buruieni combatute Dicotiledonate anuale, Dicotiledonate perene
Plante tratate Cereale paioase, Grau, Orz, Orzoaica, Ovaz, Porumb
Perioada de aplicare Dupa rasarire
Producator DOW AgroScience
Substanta activa Acid 2,4 D , Florasulam
Ambalaj Flacon 1 L, Flacon 500 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie