Banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/30 cm, 1,41 l/h

Banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/30cm 1,41 l/h - se utilizeaza la irigarea tomatelor, verzei, castravetilor si a pomilor fructiferi.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Banda de picurare Aqua-Traxx 6 mil/30 cm, 1,41 l/h se foloseste in gradini, pentru irigarea tomatelor, verzei, castravetilor, pomilor fructiferi etc.

Caracteristici banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/30 cm, 1,41 l/h

  • Grosime perete: 6 mil
  • Distanta intre gauri: 30 cm
  • Utilizare: recomandata pentru rosii, castraveti, varza, pomi fructiferi 
  • Consum de apa la o presiune de 0.75 bari: 14.10 l/h 
  • Lungimea maxima recomandata a randurilor in teren plan: 200 m

Banda de picurare Aqua-Traxx 6 mil/30 cm, 1,41 l/h este o banda de irigare de o calitate deosebita, fabricata prin extrudare, fara lipiri si care are in peretele interior un dispozitiv care asigura o curgere turbulenta a apei. Fabricarea fara lipiri asigura o rezistenta deosebita la intruziunea radacinilor. Polimerii obtinuti prin extrudare sunt durabili, rezistenti si flexibili. Acesti polimeri au fost speciali creati pentru medii industriale si agricole dure. 

Designul interior sub forma de labirint determina o curgere uniforma, impiedica infundarea gaurilor si permite utilizarea unor lungimi mai mari de banda. Asa cum arata si figura alaturata, apa intra in traiectoria de curgere printr-o zona de filtrare, apoi intra in canalul de curgere turbulenta care regleaza precis debitul, apoi iese prin fantele care au fost taiate cu ajutorul laserului.  

Fata de o irigare clasica, consumul de apa se reduce cu aprox. 50%. De asemenea, consumul de energie si ingrasaminte se reduce considerabil. Deoarece foliajul ramane uscat, nu sunt create conditii pentru aparitia bolilor. Productia este mai mare si mai buna calitativ datorita udarii uniforme. 

Recomandari pentru instalare Banda Aqua-Traxx 6mil/30cm 1,41 l/h

→ asezati banda de picurare cu dungile albastre in sus. Impuritatile din apa se vor lasa in partea de jos a benzii. Montarea in pozitie inversa duce la infundarea fantelor.  
→ montati banda fara rasuciri, intinsa 
→ montati pe conducta principala un filtru de impuritati cu disc sau hidrocyclon
→ montati pe conductele secundare suprainaltate o supapa aer/vid pentru a impiedica aspirarea ce apare in banda atunci cand sistemul este oprit.
→ banda de picurare poate fi montata la suprafata sau ingropata. Banda ingropata e mai ferita de accidente si animale, mai fixa, evaporarea de suprafata mai redusa si e mai putin sensibila la infundare 
→ montati dopuri la capete pentru a nu permite accesul insectelor sau infundarea cu sol etc. 
→ curatati conductele principale si secundare inainte de conectarea benzii de picurare
→ peste iarna se pastreaza rulate pe tamburi, fara indoiri sau cute, in spatii cu temperaturi pozitive, la intuneric. 

Amplasarea benzii de irigat in raport cu planta

Asezarea fata de planta afecteaza germinarea, cresterea initiala, cantitatea de apa si substante nutritive consumate. Banda trebuie asezata in apropierea plantei, la o distanta mai mica de 45cm. In solurile nisipoase, distanta maxima trebuie sa fie 30 cm.

In functie de zona udata, sistemul radicular se va extinde pe orizontala sau pe verticala. Gaura de picurare trebuie asezata cat mai aproape de centrul sistemului radicular al plantei, pentru a economisi apa si substantele nutritive. Sarurile prezente in sol sau in apa de irigare vor fi concentrate la perimetrul zonei ude formate in jurul benzii (fig. alaturata). Modul de plasare al benzii determina daca sarurile nocive sunt impinse afara si departe de zona cu radacini sau raman concentrate in ea. 

Specificatii

Producator Toro
Grosimea peretelui 6 mil
Distanta dintre picuratoare (cm) 30
Lungime rola (m) 100, 200, 300, 500

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie