Banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/10 cm, 1,41 l/h

Banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/10 cm, 1,41 l/h - distanta intre gauri este de 10 cm. Se foloseste la irigarea spanacului, morcovilor, patrunjelului, a cepei, garoafelor, crizantemelor si a altor flori. Recomandat in zonele cu sol usor, 1,41 l/h (consum la 0.75 bari: 14.10 l/h).

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/10cm, 1,41 l/hse foloseste in gradini, pentru irigarea legumelor (cartofi, ardei, tomate, vinete, castraveti, pepeni, conopida, salata, dovlecel etc.), a plantelor medicinale, capsunilor, vitei de vie, pomilor fructiferi. 

Caracteristici banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/10 cm, 1,41 l/h

  • Grosime perete: 6 mil.
  • Distanta intre gauri: 10cm
  • Utilizare: recomandata pentru spanac, morcovi, patrunjel, ceapa, garoafe, crizanteme, alte flori, aflate intr-un sol usor. Pentru alte utilizari care necesita mari cantitati de apa intr-un timp scurt.
  • Consum de apa la o presiune de 0.75 bari: 14.10 l/h 
  • Lungimea maxima recomandata a randurilor in teren plan: 80-100m

Banda de picurare Aqua Traxx 6 mil/10 cm, 1,41 l/h se instaleaza usor, este durabila si eficienta. Este foarte rezistenta la infundare datorita utilizarii laserului la efectuarea gaurilor, iar apa este evacuata constant si regulat. Datorita unui design special, sub forma de labirint, apa are un coeficient de variatie excelent care determina o curgere tulburenta a apei. Consumul de apa pentru udat se reduce cu 50%.

Recomandari pentru instalare banda Aqua-Traxx:

→ rolele se pastreaza in zone acoperite, protejate de soare si ploaie
→ banda de picurare se aseaza cu dungile albastre orientate in sus. Impuritatile din apa vor decanta in partea de jos a benzii. Instalarea in pozitie inversa duce la infundarea orificiilor
→ pe conductele secundare suprainaltate se instaleaza o supapa aer/vid pentru a împiedica fenomenul de aspirare care apare în banda atunci când sistemul este oprit. Banda de picurare ingropata va avea tendinta de a trage apa cu noroi înapoi în tubulatura prin fantele de picurare, cauzand infundarea 
→ banda de picurare poate fi montata la suprafata sau îngropat. Este mai avantajoasa ingroparea benzii, deoarece se protejeaza tubulatura de accidente si pagubele provocate de animale, se pastreaza alinierea benzii, se reduce evaporarea de suprafata, se reduce înfundarea.
→ capetele benzii de picurare se inchid cu dopuri sau cleme pentru a evita infundarea cu insecte, pamant etc. 
→ curatati conductele principale si secundare din PVC inainte de a le conecta la banda de picurare

Amplasarea benzii de irigat in raport cu planta

Pozitia benzii fata de planta este deosebit de importanta deoarece afecteaza germinarea, cresterea initiala, cantitatea de apa si substante nutritive consumate.

Germinarea semintelor sau crestere initiala va necesita, de obicei, ca banda sa fie plasata in apropierea plantei, la o distanta mai mica de 45cm. In solurile nisipoase, distanta maxima trebuie sa fie 30 cm.

Sistemul radicular poate fi incurajat sa se extinda pe orizontala sau pe verticala, sau poate fi limitat la o zona relativ mica.  Pentru a nu risipi apa si substantele nutritive, fanta de picurare trebuie asezata in centrul sistemului radicular al plantei. Sarurile prezente in sol sau in apa de irigare vor fi concentrate la perimetrul zonei ude formate in jurul benzii, asa cum se arata în figura alaturata. Modul de plasare al benzii determina daca sarurile nocive sunt impinse afara si departe de zona cu radacini sau raman concentrate in ea. 

Specificatii

Producator Toro
Grosimea peretelui 6 mil
Distanta dintre picuratoare (cm) 10
Lungime rola (m) 100, 200, 300, 500

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie