Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Preluam comenzi de bulbi cu plantare toamna!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Tratamente, protectie pomi repaus vegetativ

Tratamente, protectie pomi repaus vegetativ

Ingrijirea pomilor, pregatirea livezii pentru un nou sezon incepe din toamna, prin evaluarea starii fitosanitare a culturilor pomicole. Din atacul de daunatori, bolile din anul in curs puteti sa va pregatiti planul de combatere si prevenire inca din momentul intrarii pomilor in repaus vegetativ. Pe langa taierile de regenerare din toamna, pomii necesita tratamente si metode de protectie specifice prin care se pot elimina si/sau prevenii raspandirea bolilor, agentilor patogeni, daunatorilor.

Tratamentele aplicate pomilor fructiferi in repaus vegetativ sunt indispensabile obtinerii unei recolte bogate si sanatoase pe anul urmator. Acestea se impart in doua mari categorii:

- tratamente cu produse cuprice, stropirea albastra (in special cu Zeama Bordeleza- efect fungicid) - au ca si scop combaterea rezervei sporilor de ciuperci fitopatogene, bacterii responsabile pentru raspandirea numeroaselor boli: rapan, monilioza, basicarea frunzelor, ciuruirea frunzelor, patarea rosie a frunzelor etc.

- tratamente cu produse uleioase cu efect insecticid (Confidor Oil, Ulei mineral Ovipron) - au scopul de a elimina daunatorii care ierneaza sub sau pe scoarta pomilor (ex: larvele hibernante ale paduchelui din San Jose, ouale hibernante ale afidelor si paianjenului rosu comun al pomilor ). Tratamentul se aplica dupa caderea frunzelor dar inainte de unflarea mugurilor. 

Pentru reusita tratamentelor este necesara imbaierea pomilor, astfel incat solutia de stropit sa ajunga pe toata suprafata pomului, de la nivelul solului pana la varf si in plus va recomandam stropirea zonelor din jurul pomilor astfel puteti indeparta formele hibernante ale daunatorilor gazduite de frunzele uscate cazute, crengile rupte ce au ramas sub pomi.

Un alt factor importanat in aplicarea tratamentelor pentru pomii fructiferi in repaus vegetativ reprezinta factorul meteorologic. Tratamentele se efectueaza cand temperaturile sunt pozitive peste 5ºC, in zilele fara vant si ploaie. Pentru a a asigura eficienta tratamentelelor si pe perioade cu temperaturi mai scazute, venim in ajutorul Dumneavoastra cu un produs din oferta noastra Solutie Anti-Inghet Stropirea Pomilor care este compatibil cu Zeama Bordeleza si confera rezistenta solutiei de stropit la inghet pana la temperaturi de -8 ºC.

O alta problema care va poate afecta atat cantitatea cat si calitatea recoltei sunt muschii si lichenii de pe scoarta copacilor. Indepartarea acestora se realizeaza tot in perioada de repaus vegetativ, folosind produsul Antimus.

Pe langa tratamentele chimice trebuie sa protejati pomii fructiferi si de atacul rozatoarelor. Plasele de protectie pe care va punem la dispozitie in diferite dimesiuni, sunt solutia perfecta pentru protectia scoartei pomilor impotriva atacului caprelor, iepurilor, soarecilor de camp etc. pe timpul iernii. In cazul unui atac deja existent alegeti Sanared - biostimulator pentru refacerea scoartei, care aplicat pe zonele afectate confera protectie si previne infectarea ranii pana la refacerea tesuturilor.

Tratati pomii fructiferi din livada Dumneavoastra in perioada de repaus vegetativ si asigurati o protectie anticipata impotriva bolilor, daunatorilor pe perioada de vegetatie! Un start sanatos este secretul unei recolte bogate! Fiti pregatiti, comandati si aplicati din timp produsele necesare pentru tratamentele, protectia pomilor fructiferi pe perioada de repaus vegetativ! 


Articole 1 pina la 9 din 15 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Articole 1 pina la 9 din 15 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.