Biostimulatori / regulatori crestere

Biostimulatori / regulatori crestere

Stimulatori crestere - se refera la orice substanta, microorganism care se aplica plantelor pentru accelerarea procesului de crestere a plantelor si cresterea tolerantei la stresul abiotic (temperatura, precipitatii etc.); fara a fi nutrienti, ameliatori de sol sau pesticide.

In categoria de biostimulatori de crestere se incadreaza toate produsele care favorizeaza cresterea si dezvoltarea plantelor pe tot parcursul ciclului de viata al culturilor, de la germinarea semintelor pana la maturitatea plantelor.

Biostimulatorii sunt disponibile in forme si compozitie diferite si sunt clasificate in trei grupe mari in functie de continut:

1. substante humice → produse ce contin acid humic si/sau fluvic 

2. produse cu hormoni → produse pe baza de alge ce contin hormoni naturli ca de exemplu auxine, citokinone, betanine etc.

3. produse cu continut microbian sau de aminoacizi, proteine → se obtin din hidroliza enzimatica/ chimica a proteinelor din surse vegetale sau animale

Avanatajele majore ale utilizarii biostimulatorilor de crestere:

Avantajele utilizarii biostimulatorilor de crestere

 

Regulatorii de crestere - modifica procesele fiziologice normale in plante. Majoritatea produselor din aceasta categorie sunt destinate in special cerealelor (ex: Cycogan 400), cu scopul de a prevenii alungirea plantelor de grau, orz evitand astfel caderea plantelor, dar sunt folosite cu succes si in cazul rasadurilor de legume.

Agricultorii care au grija de rentabilitatea investitiilor cu siguranta utilizeaza biostimulatori si regulatori de crestere! Nu ezitati sa-i incercati si Dumneavoastra!

Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 11

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 11

Pagină
pe pagină
Setați descendent
© 2020 ferma-gradina.ro.Toate drepturile rezervate.