Seminte tomate Ace 55 0.5g

Tomate Ace 55 - seminte de rosii productive, greutate 180-220g/fruct, pulpa consistenta si peretii grosi, se recolteaza din iulie→septembrie, au rezistenta la verticilioza si fuzarioza.

3.5

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Caractersitici Seminte tomate Ace 55

Semintele de tomate Ace 55 sunt soi de rosii cu coacere semitardiva si crestere determinata= planta se dezvolta ca o tufa, este pitica/semiinalta. Sunt incluse in categoria legumelor solano-fructoase, cu necesar de caldura, nutrienti si apa. Se recomanda pentru cultura in sere si camp, pentru consum in stare proaspata si conservare. Au capacitate de rezistenta ridicta la verticilioza si fuzarioza.

Semanarea Seminte tomate Ace 55

→ In ladite- la 1 cm adancime, in lunile februarie-martie. Avand nevoie de lumina si caldura, se pot aseza in fata unei ferestre, cu orientare estica. Germineaza la 15̊C. Este nevoie de udare permanenta, dar nu excesiva, pentru a mentine pamantul umed. Se pulverizeaza usor sau se uda cu jet fin de apa, avand grija ca semintele sa nu se deplaseze. Se tin 6-8 sapatamani inauntru inainte de transplantare. In luna aprilie-mai se pot planta in locul definitiv, in camp deschis, cu mult soare; distanta intre randuri 60 cm, intre plante 20-40cm.

→ In loc definitiv in camp- in luna martie-aprilie. Se protejeaza cu folie de mulcire, care creste temperatura de germinare si gradul de umiditate.

Repicarea: in luna mai, cu distanta intre randuri 60 cm, intre plante 20-40 cm. Spre deosebire de alte plante, rosiile se dezvolta mai bine daca sunt plantate adanc in pamant. Se pot planta atat de adanc pana cand prima frunza a plantutei este deasupra pamanutlui cu cativa cm. Radacina se va dezvolta in jurul tupinii ingropate, fixand astfel bine planta in pamant. Dupa ultimul inghet se asteapta cel putin o saptamana pentru plantarea rasadurilor.

Planta ajunge la maturitate in aproximativ 80 de zile.

Sfaturi practice pentru recolte optime:

•nu este nevoie sa ne grabim cu semanarea semintelor, dar nici cu replicarea plantelor;

•au nevoie de lumina si caldura;

• pamantul rece si tamperatura aerului scazuta pot reprezenta un stres pentru plante, impiedicandu-le sa se dezvolte optim sau chiar deloc;

•se pot folosi folii de mulcire care permit cresterea temperaturii pamantului si a umiditatii, favorizand germinarea.

• pentru a reduce riscul de aparitie a bolilor la radacina, nu se vor planta in pamanturi pe care inainte au fost culturi de rosii, cartofi, ardei sau vinete in ultimii doi ani.

•tomatele au nevoie de umiditate, dar nu excesiva.

•copilirea, defolierea, fertilizarea, irigarea si sprijinirea plantelor aduc plus de randament si calitate recoltei, dar si timpurietate.

Copilirea lastraii tineri, formati la baza frunzelor se vor rupe, pentru a asigura transportul rapid si eficient al nutrientilor catre flori si fructe.

Defolierea ruperea frunzelor de la baza plantei, asigurand aerisirea si protectia acesteia de boli si daunatori.

Fertilizarea suplimentarea cu nutrienti de origine animala-gunoi de grajd; PH-ul solului trebuie sa fie intre 5-6; pentru stimularea cresterii se poate pune ingrasamant pe baza de magneziu.

Irigarea suplimentarea cu apa, in special in perioada de inflroire si fructificare; planta de tomate se poate ofili si imbolnavi usor, din cauza caldurii si lipsei apei.

Sprijinirea cu araci plantele de tomate se sprijinia cu araci din lemn, de 1,5-2,0 metri lungime, la 25-30 cm adancime, avand grija sa nu atingem radacina.

Semintele de tomate Ace 55 sunt un soi viguros si productiv.

Fructele au culoarea rosu-inchis. Sunt de forma  sferica, usor turtite. Au greutate de 180-220g/fruct. Pulpa este consistenta si peretii sunt grosi. 

Se recolteaza incepand cu luna iulie, pana in septembrie.

 

 

Specificatii

Producator Kertimag Ungaria
Perioada de vegetatie Semi-tardiv
Destinatie Conservare, Consum in stare proaspata, Industrializare
Sistem de cultura Camp
Crestere Determinata
Marime 180 - 220 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie