Seminte Asmatui (Anthriscus cerefolium) 1/2g

Seamana asmatui (Anthriscus cerefolium)  sau patrunjelul francez in gradina sau livada pentru a obtine frunze aromate, ideale in mancare sau tratamente naturiste.

3

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Caracteristici Seminte Asmatui

Asmatui este o planta anuala, cu miros si gust intens de anason. Se mai cunoaste si sub denumirea de patrunjel francez. Creste inalta, pana la 70cm , florile au culoare alba, iar frunzele seamana cu frunzele de patrunjel, mai ales cand sunt tinere, sunt dulci si foarte aromate.

Cand putem semana asmatui?  Martie-august sunt lunile potrivite de semanare, in sol fertile, bine afanat. Nu are pretentii pentru lumina, astfel incat se poate cultiva si printre pomi, in livezi. Daca este expus la lumina puternica si seceta, asmatui va emite in scurt timp tulpini florale. Se preteaza la culturi succesive, mai ales dupa culturi care elibereaza terenul mai repede: ceapa, fasole, mazare, cartofi timpurii.

Se recomnada semanarea pe straturi  late de 94cm, cu 20cm distanta intre straturi. Norma de semanat la hectar este 55-60kg samanta. Semintele germineaza aproximativ in 12-14 zile de la semanat. Fiind o planta pretentioasa la umiditate, pe perioada de vegetatie are nevoie de irigari regulate.

Recoltarea se poate face dupa 30-35 zile de la rasarire. Pentru a obtine in permanenta productie de frunze se poate semana esalonat, la interval de 2-3 saptamani.

Cum utilizam asmatui? La condimentarea supelor, a fripturilor de pasare si miel sau la prepararea salatelor. Ceaiul preparat din asmatui se recomanda in tratarea afectiunilor renale sau a sistemului digestiv. A nu se confunda cu cucuta (Conium maculatum) care este o planta otravitoare. Asmatui contine: fier, vitamina C, vitamina B, saruri minerale, ulei eteric, fiind totodată o sursa ideala de calciu si de potasiu.

Specificatii

Producator Kertimag Ungaria
Durata de viata anuala

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie