Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Preluam comenzi de bulbi cu plantare toamna!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Fungicide si Adjuvanti

Fungicide si Adjuvanti

Ce sunt fungicidele ?

Fungicidele sunt produse pentru combaterea bolilor la plante. Fungicidele trateaza bolile produse de ciuperci (micoze) si bacterii (bacterioze). Fungicidele nu pot trata bolile produse de virusuri (viroze), care se localizeaza de regula pe ranile plantelor. Principalele boli ale plantelor sunt:

 • → Micoze: Caderea plantutelor (un fungicid recomandat este Previcur Energy) , Mana, Fainarea, patari (Ciuruirea frunzelor, Antracnoza, Rapanul, Alternarioza), necrozari, putregaiuri, rugini.
 • → Bacterioze: patari, necrozari (Cancerul bacterian), putregaiuri moi, tumori.
 • → Viroze: Mozaicul.

Daca nu se iau masuri de prevenire si combatere cu ajutorul fungicidelor, pagubele produse de boli pot distruge 100% recolta.

Pentru a reduce la minim efectele secundare ale fungicidului si a creste eficacitatea tratamentului, cand alegeti un fungicid, va recomandam sa tineti cont de:

 • - tipul de cultura
 • - boala
 • - stadiul si intensitatea infectiei. Momentul aplicarii unui fungicid are o importanta covarsitoare in eficienta tratamentului. Majoritatea fungicidelor trebuie aplicata preventiv, inainte de aparitia simptomelor. Dupa instalarea bolii numarul de tratamente este in functie de presiunea infectiei si de conditiile meteo (ploi frecvente, temperatura ridicata).
 • - fungicidele deja folosite. Se stie ca in timp ciupercile si bacteriile pot deveni rezistente la anumite fungicide. De aceea recomandam alternarea fungicidelor ca mod de actiune (contact, translaminare, sistemice), grupa chimica si efect (preventive, curative, eradicative).

Articole 1 pina la 9 din 90 in total

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Tabel  Lista 

Articole 1 pina la 9 din 90 in total

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Tabel  Lista 

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.