Fungicid fainare vita de vie Luna Max 275 SE (75g/l fluopiram si 200g/l spiroxamina) (10ml, 100ml, 1L)

Fungicid fainare vita de vie Luna Max 275 SE - actioneaza preventiv, curativ si uneori eradicativ in toate stadiile de dezvoltare ale ciupercilor. Actioneaza prin contact, sistemic si translaminar, este rezistent la spalare si combate cu succes formele rezistente ale ciupercilor.
Cumpără în rate?

Mai multe informații

Fungicid fainare vita de vie Luna Max 275 SE - actioneaza preventiv, curativ si uneori eradicativ in toate stadiile de dezvoltare ale ciupercilor. Actioneaza prin contact, sistemic si translaminar, este rezistent la spalare si combate cu succes formele rezistente ale ciupercilor. 

Cum actioneaza fungicidul Luna Max 275 SE

Fungicidul Luna Max 275 SE are in compozitie doua substante active, din grupe chimice diferite, care actioneaza sinergic. 

Fluopiram este o substanta activa din clasa piridiletilamidelor ce actioneaza sistemic si translaminar in toate stadiile din ciclul de dezvoltare ale ciupercilor din clasa Ascomycete si Deuteromycete, inhiband germinatia sporilor, cresterea tubului germinativ, cresterea miceliului si sporularea.

Spiroxamina este din grupa spirochetalaminelor si actioneaza prin contact si sistemic, oferind o protectie preventiva, curativa si uneori eradicativa, pe o perioada lunga de timp. Accelereaza penetrarea si rezistenta la spalare. Modul de actiune la nivel microbiologic difera de la patogen la patogen, de aceea pot fi combatute cu succes formele rezistente. ,

Cum se aplica fungicidul Luna Max 275 SE

Luna Max Combate fainarea vitei de vie (Uncinula necator) in doza de  1 L/ ha in 300 - 1000l apa/ha.

Luna Max se aplica preventiv, la avertizare, sau când sunt condiţii favorabile pentru dezvoltarea patogenului.

Luna Max se aplica in perioada de la inflorescente clar vizibile (BBCH 53) până la începutul coacerii (BBCH 81) in numar de 2 tratamente pe sezon, la un interval de 10-12 zile. 


Timp de pauză înaintea recoltării: 14 zile.

Cantitatea maximă de produs aplicată pe sezon este de 2 L/ha. Nu aplicaţi foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic.

Tratamentul cu Luna Max 275 SE nu influenţează procesul de vinificaţie şi calitatea vinului, daca se respecta recomandările de utilizare ale produsului.

Selectivitate: aplicat la dozele omologate, fungicidul Luna MAX 275 SE este bine tolerat de plante şi nu se manifestă fenomene de fitotoxicitate.

Compatibilitatea fungicidului Luna Max 275 SE

Luna Max 275 SE este compatibil cu majoritatea insecticidelor şi fungicidelor. Înaintea utilizării unei soluţii mixte, se recomandă a se face în prealabil un test de compatibilitate fizico-chimică.

Substanta activa este 75g/l fluopiram si 200g/l spiroxamina

 

Specificatii

Plante tratate Vita de vie
Producator Bayer CropScience
Substanta activa Fluopiram, Spiroxamina
Boli combatute Fainare
Aplicare produs Vegetatie
Mod de actiune De contact, Sistemic, Translaminar, Eradicativ, Preventiv si curativ
Ambalaj 100 ml, Fiola 10 ml, Flacon 1 L

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie