Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent

ACHIZITII PUBLICE PRIN SEAP!   SUNA LA 0724 /239 143 SI DEMAREAZA PROCEDURA DE ACHIZITIE                                                                                                  LIVRARE 24-48H

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

numar telefon0724 239 143 / 0722 410 174

Transport GRATUIT la comenzi peste 500 lei!

(cu exceptia utilajelor si sculelor, in localitatile cu acoperire)

Unelte vinificatie & accesorii

Unelte vinificatie & accesorii

Procesul de vinificatie contine o serie de operatii, ce implica utilaje diferite, in urma carora materia prima → strugurii sunt transformati in produsul finit → vin

Fluxul operatiilor, natura acestora si parametrii de operare difera in functie de soiul de vin pe care vrem sa-l obtinem: vin alb / rosu, vin sec / demisec / dulce etc.

 

Etapele si utilajele folosite in vinificatia primara:   Presarea strugurilor cu picioarele

1) culegerea si transportul strugurilor

2) prelucrarea mecanica a strugurilor 

          • zdrobire - distrugerea integritatii boabelor cu scopul de a pune in libertate miezul si sucul din struguri necesare inceperii fermentarii spontane 

  •                             -  utilajele folosite → zdrobitoare manuale
  •                                                              → zdrobitoare electrice

          • desciorchinare (dezbrobonire) - separarea boabelor de ciorchine cu scopul de a imbunatatii aroma si gustul vinului prin eliminarea unor compusi (taninuri) ce ar putea imprima vinului un gust ierbos

                              - utilajele folosite in aceasta operatie  → desciorchinatoare Utilaje de vinificatie

De obicei operatia de zdrobire si deschiorchinare se realizeaza in paralel in utilaje de tip zdrobitor-desciorchinator  ex: Zdrobitor / Desciorchinator struguri ENO 3 Smalto, Zdrobitor / Desciorchinator struguri ENO 15 Smalto  ce prezinta avantajul scurtarii timpului de prelucrare.  

  • 3) presare - extragerea mustului din mustuiala si bostina
  •                    - utilajele prin care se realizeaza presarea → prese discontinue actionate manual, hidraulic, mecanic sau pneumatic
  •                                                                                                  → prese continue      

4) decantarea mustului - folosind enzime pectolitice  care permit ruperea legaturile chimice din moleculele de pectine cu lant lung si favorizeaza formarea moleculelor de dimensiuni mai mici care se depun mai usor si mai rapid

5) fermentatia alcoolica - procesul prin care zaharurile din must se transforma in alcool etilic

                                           - pentru a avea un control riguros asupra fermentatiei se prepara o maia de drojdii selectionate ce se adauga in mustul obtinut ceea ce  asigura o calitate superioara a produsul finit, vinurilor obtinute  

 Imbutelierea vinurilor - in sticle sau Bag in Box

 Dupa obtinerea vinului tanar acesta este supus mai multor tratamente de ingrijire si conditionare in etape diferite ale maturizarii urmand ca vinul matur sa fie imbuteliat in sticle sau prin metoda BIB (Pungi Bag in Box, Cutii Bag in Box). 

          

Articole 1 pina la 9 din 17 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Articole 1 pina la 9 din 17 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.