Fungicide si Adjuvanti

Fungicide si Adjuvanti

Ce sunt fungicidele ?

Fungicidele sunt produse pentru combaterea bolilor la plante. Fungicidele trateaza bolile produse de ciuperci (micoze) si bacterii (bacterioze). Fungicidele nu pot trata bolile produse de virusuri (viroze), care se localizeaza de regula pe ranile plantelor. Principalele boli ale plantelor sunt:

  • → Micoze: Caderea plantutelor (un fungicid recomandat este Previcur Energy) , Mana, Fainarea, patari (Ciuruirea frunzelor, Antracnoza, Rapanul, Alternarioza), necrozari, putregaiuri, rugini.
  • → Bacterioze: patari, necrozari (Cancerul bacterian), putregaiuri moi, tumori.
  • → Viroze: Mozaicul.

Daca nu se iau masuri de prevenire si combatere cu ajutorul fungicidelor, pagubele produse de boli pot distruge 100% recolta.

Pentru a reduce la minim efectele secundare ale fungicidului si a creste eficacitatea tratamentului, cand alegeti un fungicid, va recomandam sa tineti cont de:

  • - tipul de cultura
  • - boala
  • - stadiul si intensitatea infectiei. Momentul aplicarii unui fungicid are o importanta covarsitoare in eficienta tratamentului. Majoritatea fungicidelor trebuie aplicata preventiv, inainte de aparitia simptomelor. Dupa instalarea bolii numarul de tratamente este in functie de presiunea infectiei si de conditiile meteo (ploi frecvente, temperatura ridicata).
  • - fungicidele deja folosite. Se stie ca in timp ciupercile si bacteriile pot deveni rezistente la anumite fungicide. De aceea recomandam alternarea fungicidelor ca mod de actiune (contact, translaminare, sistemice), grupa chimica si efect (preventive, curative, eradicative).
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 77

pe pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 77

pe pagină
Setați descendent