Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Preluam comenzi de bulbi cu plantare toamna!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Gard electric

Gard electric

Componentele unui gard electric

1. Sursa de energie electica a gardului electric

Gardul electric trebuie conectat la o sursa de curent - retea de curent electric, baterie de acumulatoare, baterie de elemente galvanice

2. Aparatul de gard electric

Aparatul de gard electric - pulsatorul - converteste curentul electric de joasa tensiune furnizat de retea sau de o baterie in impulsuriinstalare gard electric de curent electric de voltaj mare care circula prin firele gardului. Fiecare impuls dureaza doar o fractiune de secunda. Socurile electrice nu sunt periculoase pentru animal, dar ii provoaca teama de a se mai atinge de gard.

 Alegerea unui anumit tip de aparat depinde de sursa principala de alimentare (retea la 220V sau baterie de 9/12V), de lungimea gardului si numarul de fire, de felul animalelor pe care dorim sa le controlam si de vegetatia care atinge gardul.

3. Impamantarea gardului electric

Pentru a lucra eficient, gardul electric trebuie legat la pamant in mod corespunzator. Cand un animal atinge gardul, curentul este dirijat in pamant, iar acesta trebuie sa ajunga din nou in gard. Pamantarele se introduc in sol si se conecteaza la aparat pentru a asigura intoarcerea energiei la gard. Numarul de pamantare depinde de caracteristicile gardului.

4. Conductorul electric folosit la gardul electric 

Gardul electric poate folosi diferite tipuri de conductori. O varianta este firul de polietilena care contine trei sau mai multe fire de otel inoxidabil. Este usor si subtire, putand fi folosit la gardurile electrice temporare dar si la cele permanentee. 

Benzile de gard electric contin mai multe fire de otel tesute intr-o panglica, intr-o gama variata de latimi si culori. Benzile sunt mai vulnerabile la vanturile puternice, dar sunt vizibile. 

Plasele electrificate au ochiuri de dimensiuni diferite in functie de animalele pentru care se recomanda.


5. Stalpi de suport pentru gard electric

La instalarea gardului electric, firele conductoare pot fi sprijinite pe stalpi din lemn - in cazul gardurilor permanente - sau pe stalpi de plastic.

6. Izolatori pentru gard electric

Izolatorii impiedica atingerea stalpilor de catre firul conductor, astfel incat energia electrica nu se scurge in sol. Un izolator de buna calitate trebuie sa fie neted si sa previna colectarea umiditatii in colturi sau fisuri. In caz contrar se produce un ,,arc,, care poate fi auzit ca un sunet/clic regulat, si care reduce eficienta gardului.

7. Tester de gard electric

Este un instrument care masoara energia in fire si permite localizarea locurilor cu probleme a gardului electric.

Articole 1 pina la 9 din 22 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel  Lista 

Articole 1 pina la 9 din 22 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel  Lista 

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.