Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Preluam comenzi de bulbi cu plantare toamna!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Seminte telina

Seminte telina

Seminte telina

Telina este o planta bogata in vitaminele B1 si B6, calciu, fibre, acid folic, potasiu si antioxidanti. Consumata proaspata in salate sau gatita, aduce un adevarat beneficiu organismului. In magazinul nostru online veti regasi seminte telina pentru radacina si frunze. Cultura telinei este una de lunga durata.

Semintele se seamana in interior, pentru o rata de succes mai buna. Inainte de a semana semintele, le vom tine in apa calda, o noapte, pentru e reduce perioada de germinatie. Inainte de transplantare vom lasa rasadurile in aer liber cateva ore pe zi, vom reduce cantitatea de apa, pentru a ridica nivelul de rezistenta al acestora.

La transplantarea rasadului vom vea grija sa gasim un sol fertil, bogat si afanat, sa asiguram irigari regulate mai ales in perioada de crestere, daca vremea e calda si uscata. Daca telina nu are parte de apa suficienta, tulpinile vor fi uscate si mici.

Recomandam adaugarea compostului sau mulci in jurul plantei, pentru a retine umezeala.Totodata aplicarea de fertilizatori este importanta. Cand frunzele de telina au crescut semnificativ, acesta trebuie legate, astfel le ferim sa se intinda.

Telina se recolteaza toamna tarziu. Va tolera un inghet, dar frigul costant si ingheturile consecutive vor avea efect negativ asupra culturii de telina. Cu cat este mai inchisa la culoare tulpina, cu atat are mai multe elemente nutritive. Dupa recoltare, telina se va tine la frigider intr-o punga de plastic. In maximum 2 sapt aceasta trebuie consumata.

Va punem la dispozitie seminte telina soi standard sau hibrizi, seminte drajate de telina, soiuri rezistente la septoiroza- soiul Maxim, soiuri excelente pentru depozitare- Neon, soi de seminte telina telina de petiol, care dezvolta petiol gros si carnos, se preteaz la recoltare continua.

Bucura-te de beneficiile consumului de telina, cultivand in gradina ta seminte telina!

7 Articol(e)

Tabel  Lista 

7 Articol(e)

Tabel  Lista 

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.