Clorostop (10 g, 100 g, 500 g)

Clorostop - produs ecologic cu actiune rapida, pentru prevenirea si combaterea clorozei ferice in pomicultura si viticultura.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Clorostop - produs ecologic cu actiune rapida (in 8-10 zile), pentru prevenirea si combaterea clorozei ferice in pomicultura si viticultura.

Caracteristicile Clorostop

Ce este cloroza ferica? Cloroza ferica provocata de carenta de fier in plante, este boala des intalnita la culturile de: vita de vie, pomi fructiferi, plante ornamentale, legume etc. Boala afecteaza intreaga planta, dar in primul rand se manifesta la nivelul frunzelor, prin ingalbenirea acestora. Cloroza la nivelul frunzelor apare in mai multe etape: Ingalbenirea frunzelor se datoreaza unui dezechilibru in metabolismul cloroplastelor, care in conditiile de carenta de Fe nu mai produc clorofila. Clorofila este componentul care ii confera culoare verde frunzelor, si la nivel celular se situeaza in cloroplaste. Fierul are rol de catalizator in procesul de asimiliare la nivelul cloroplastelor, asadar fara o cantitate suficienta de fier, frunzele nu mai pot produce clorofila, drept urmare pierd culoarea verde inchis.

Alti componenti colorati esentiali din frunze sunt: carotenul si xantofila, care sunt de culoarea galbena. Lipsa de fier atrage dupa sine lipsa de clorofile (compusi verzi), in acest fel compusii colorati galben nu mai pot fi acoperiti de clorofila, ceea ce duce la aparitia culorii galbene a frunzelor, ingalbenirea urmata in final de uscarea si caderea lor.

Netratarea corespunzatoare a acestor simptome atrage dupa sine deteriorarea sanatatii plantelor: productii scazute, calitate inferioara a recoltei si in final se opreste cresterea plantei.

Preparatul ecologic Clorostop ofera o rezolvare in combaterea fenomenului de cloroza, efectele produsului fiind foarte spectaculoase intr-un interval de timp scurt (8-10 zile).

Cauzele aparitiei clorozei ferice

- pH-ul alcalin al solului (7.5-8) duce la blocarea fierului sub forma de compusi insolubili in apa si neasimilabili de catre planta
- aerisirea necorespunzatoare a solului
- precipitatii foarte puternice, apa statatoare
- utilizarea excesiva a ingrasamintelor pe baza de calciu si fier
- carenta de potasiu, humus insuficient
- diferite atacuri de virusi si nematozi.

Mod de utilizare Clorostop

- la aparitia primelor semne de cloroza, se stropesc culturile cu o solutie de 0.1% Clorostop (100g Clorostop la 100 l de apa)

- daca cloroza este mai avansata, se recomanda doua tratamente cu doza sus mentionata, la un interval de 10-12 zile intre cele doua tratamente

Clorostop poate fi utilizat impreuna cu alte tratamente fitosanitare, mai putin cu cele care contin cupru.

Clorostop - pulbere brun-roscata, solubila in apa, cu pH-ul solutiei apoase de 0.1% de 6-6.5.

 

Avantajele utilizarii Clorostop

grad de absorbtie ridicat la nivelul frunzelor si radacinilor

- actiune rapida, intr-un termen de 8-10 zile culoarea frunzelor se reface, trecand din galben in verde

- efect de fortificare → cresterea productiei si imbunatatirea calitatii recoltei.

 

Specificatii

Plante tratate Pomi fructiferi, Vita de vie
Producator BIOS
Substanta activa -
Aplicare produs Pomicultura si viticultura
Ambalaj 500 g, Plic 10 g, Plic 100 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie