Cartofi de samanta Cereza 5kg, Clasa A

Cartofii de samanta Cereza sunt semitardivi, rezistenti la mana si la seceta, au productivitate mare. Tuberculii sunt uniformi, de forma ovala, coaja rosie inchis si pulpa galbena, moderat de tare, potriviti pentru ciorbe, salate, dar si pentru cartofi prajiti, chipsuri, piureuri.

49

Mai multe informații

Cartofii de samanta Cereza sunt un soi de cartofi semitardivi, rezistent la mana si la seceta, cu o productivitate mare. Tuberculii sunt uniformi, de forma ovala, coaja rosie inchis si pulpa galbena, moderat de tare, potriviti pentru ciorbe, salate, dar si pentru cartofi prajiti, chipsuri, piureuri.

Caracteristici Cartofi de samanta Cereza

Soi de cartofi cu coaja rosie inchis, soi semitardiv, recomandat pentru consum in stare proaspata si pentru pastrare. Tuberculii au forma lunga-ovala, dimensiune mare, cu pulpa galbena, care nu se decoloreaza in timpul gatirii.

Continutul de amidon este in jur de 18,5%.

Cartofii Cereza fac parte din grupa AB din punctul de vedere al dezintegrarii in timpul gatirii. Din Grupa A fac parte cartofii tari, care nu se sfarama la gatit si sunt recomandati in ciorbe, salate. In Grupa B sunt cartofii destul de tari dar un pic mai fainosi. Cartofii din grupa B sunt ideali pentru chips-uri, cartofi prajiti, piureuri. 

Cartofii de samanta Cereza au ochi superficiali, avand o prezentare comerciala atractiva, foarte uniformi si potriviti pentru ambalare.

Cartofii Cereza se pastreaza excelent timp indelungat, nu sunt sensibili la Mana.

Planta de cartof Cereza are imunitate crescuta la cancerul cartofului, la virusi. Rezista bine la seceta. 

Productivitatea cartofilor de samanta Cereza este mare. 

Instructiuni de plantare si recoltare Cartofi de samanta Cereza

Se planteaza cand solul are 10 grade C si aerul 17 - 19 grade C, de obicei la sfarsitul lunii aprilie.

Se planteaza dupa schema de plantare 30 - 35 cm distanta dintre plante si cel putin 75 cm distanta dintre randuri. Plantati cartofii intr-un loc complet insorit.

Adancimea gaurilor este de 8 -10 cm. 

Nu are nevoie de udare frecventa.

Se fertilizeaza de regula dupa doua saptamani de la plantare cu ingrasaminte azotate, pentru a acumula masa verde. In momentul infloririi se aplica un ingrasamant organic. Cu 1 - 2 saptamani inainte de inceputul fructificarii se adauga un ingrasamant mineral complex, cu potasiu.

Se recolteaza in septembrie, dar primii tubercului incep sa se coaca de la jumatatea verii.

Cartofii de samanta Cereza sunt ambalati la saculeti de 5 kg.

 

Specificatii

Producator Agro Plant Olanda

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie