Author Utilizator client

Dupa un an de munca - aplicarea tratamentelor la vita de vie, efectuarea lucrarilor agrotehnice - urmeaza perioada bine meritata de recoltare a strugurilor. Din strugurii culesi, in urma fermentarii zaharurilor din must, se obtine vinul. Primul pas in obtinerea vinului este zdrobirea strugurilor. Pentru acesta ai nevoie de un zdrobitor de struguri sau un zdrobitor-desciorchinator de struguri de calitate superioara.

La alegerea unui zdrobitor de struguri potrivit nevoilor tale trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

1. Capacitatea cuvei zdrobitorului de struguri

Capacitate cuva zdrobitor de struguri

Volumul cuvei zdrobitorului de struguri se alege in functie de cantitatea de struguri pe care o avem. O cantitate mai mare de struguri necesita un zdrobitor cu o cuva mai mare optimizand astfel numarul de incarcari si usurand munca.Venim in ajutorul tau cu zdrobitoare cu capacitatea cuvei intre 7 L si 25 L.

2. Materialul din care este confectionat zdrobitorul de struguri

Zdrobitor de struguri din tabla vopsita

Materialul din care este confectionat zdrobitorul sau cel putin partile care vin in contact direct cu strugurii trebuie sa fie unul care previne oxidarile. In ses contrar, se produce deteriorarea calitatii mustului si implicit al vinului. Tinand cont de acest aspect, cuva zdrobitoarelor de struguri este obtinuta din: tabla de otel vopsita in camp electrostatic, tabla de otel smaltuita, inox alimentar etc., iar tamburul din poliamida, inox etc.

3. Zdrobitor de struguri manual sau electric?

Zdrobitoarele de struguri pot fi cu functionare manuala

Zdrobitor de struguri manual

sau cu functionare electrica.

Zdrobitor de struguri electric

Modelul potrivit se alege in functie de cantitatea maxima de struguri care trebuie procesata. In cazul unei cantitati mai mici de struguri, se poate opta pentru un model manual, insa in cazul unei cantitati mai mari de struguri, iti recomandam un model electric cu un randament de zdrobire mai ridicat. Pe langa faptul ca economisesti timp si energie, zdrobitoarele electrice de struguri, au capacitatea de a zdrobi mai puternic boabele de struguri, favorizand descompunerea cojii, pulpei strugurilor si maximizand astfel cantitatea si calitatea mustului obtinut dupa presare.

Anumite modele de zdrobitoare manuale sunt prevazute cu tamburi reglabili, astfel putem regla noi acasa distanta dintre cei doi tamburi, implicit si gradul de zdrobire a boabelor de struguri.

Pentru obtinerea unui vin aromat, de calitate superioara, boabele de struguri trebuie indepartate si separate de ciorchine. Pentru aceasta operatie iti propunem modelele de zdrobitor-desciorchinator manual sau electric.

Descopera oferta noastra de zdrobitoare, parcurge pasii si alege cel mai potrivit model pentru tine!