Arbusti fructiferi Aronia melanocarpa Viking

Aronia melanocarpa Viking - arbust fructifer care nu trebuie sa lipseasca din gradina dumneavoastra. Usor de cultivat, fructe negre-purpurii, ofera un aport de elemente nutritive deosebite.

8

Mai multe informații

Aronia melanocarpa Viking - arbust fructifer care nu trebuie sa lipseasca din gradina dumneavoastra. Usor de cultivat, fructe negre-purpurii, ofer aun aport de elemente nutritive deosebite.

Caracteristici arbusti fructiferi Aronia melanocarpa Viking

Aronia melanocarpa Viking se cultiva cu usurinta in sol cu umiditate medie, dar bine drenat. Prefera expunere la soare sau umbra partiala, desi cea mai buna productie de fructe are loc de obicei la tufele plantate in plin soare. Capacitatea de a rezista la conditii umede face din acest arbust fructifer o varianta potrivita pentru cresterea pe marginea iazurilor sau paraielor. 

Viking este o varietate de aronia cu tulpini multiple, verticale, care a fost dezvoltat in Europa ca planta de livada. Creste intre 90-200cm inaltime si latime. Frunzele sunt lucioase, de culoare verde inchis, cu margini fin dintate. Toamna acestea se coloreaza in rosu, oferind astfel un decor atractiv. Florile sunt parfumate, se deschid primavara. Fructele au culoare neagra-purpurie si se coc la sfarsitul verii.

Aronia melanocarpa Viking se cultiva pentru fructele sale bogate in nutrienti. Contin o cantitate mare de antioxidanti, vitamine, antocianine. Acesti compusi au proprietati antiinflamatorii, anticancerigene, antivirale si antibacteriene. Fructele se pot folosi in sucuri, placinte sau jeleuri.

Specificatii

Producator Ciumbrud
Perioada de vegetatie Semi-timpuriu
Necesar lumina Semi-umbra, Soare

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie