Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Livrare rapida!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Alaun - stabilizator alimentar (Alumino-Sulfat de Potasiu) 100 g

8,00 RON

Prezentare

Alaun - stabilizator alimentar - produs cu utilizari multiple: 1) conservarea fructelor, zarzavaturilor cu pulpa moale; 2) limpezirea vinurilor; 3) intensificarea culorii albastre la flori.

OR

Detalii

Alaun - stabilizator alimentar - produs cu utilizari multiple: 1) conservarea fructelor, zarzavaturilor cu pulpa moale; 2) limpezirea vinurilor; 3) intensificarea culorii albastre al florilor.

Caracteristici Alaun- stabilizator alimentar:

- este un aditiv alimentar alumino-sulfat de potasiu (E 522)

- datorita proprietatii intaritoare se utilizeaza in cazul fructelor, legumelor cu pulpa moale ca si stabilizator

Mod de utilizare:

- la conservarea fructelor, zarzavaturilor cu pulpe moale (ex: capsuni, castraveti, ardei etc.) se prepara urmatoarea soluti:

4 l apa rece + 0.5 l otet + 250  g zahar + 160 g sare + 1 lungura de metabisulfit de potasiu (Borken) + 1 lingurita de Alaun

- in cazul castravetilor la butoi:

30 l apa + 1.8 l otet (20%) + 1.5 kg sare + 3 kg zahar + 90 g sare de lamaie (Acid Citric) + 30 g metabisulfit de sodiu + 90 g Alaun + 100 g conservant

 

Nota:

Hortensia in nuante diferite

- solutia de Alaun (sare de aluminiu) se utilizeaza la udarea repetata a anumitor specii de flori cand se doreste obtinerea unor flori de culoare albastru-intens ( 3-5 g Alaun / l apa). Inainte de udare cu solutia de sulfat de aluminiu se recomanda irigarea plantelor cu apa pura pentru a prevenii arderea radacinilor.

Modificarea culorii florilor in albastru este influentat de pH-ul solului si de continutul de aluminiu al solului. Antocianii, pigmentii coloranti din flori, responsabili pentru culoarea roz a florilor au capacitatea de a forma cu aluminiu complexe de culoare albastra. pH-ul scazut al solului (pH < 6), solurile acide favorizeaza absorbtia aluminiului din sol. Sulful, sulfatul de aluminiu, alaun, zatul de cafea, maceratul din coaja citricelor, acidul formic secretat de furnici contribuie la scaderea pH-ului solului.

Flori albastre puteti obtine si daca folositi un ingrasamant cu un continut scazut in fosfor (P) si o concentratie crescuta in potasiu (K).

Mai multe informatii

Producator Ungaria

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.