Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Livrare rapida!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Acid Citric (Sare de lamaie) (100 g)

Nume produs Pret Cantitate
Acid Citric (Sare de lamaie) 100 g
7,90 RON

Prezentare

Acid Citric (Sare de lamaie) - aditiv cu utilizari multiple: 1) la prepararea muraturilor, sucurilor de fructe, compoturilor; 2) poate previni colorarea pulpei la fructe; 3) corectarea aciditatii vinurilor de fructe. Favorizeaza dezvoltarea subtantelor colorante si de aroma din vinurile de fructe.

Detalii

Acid Citric (Sare de lamaie) - aditiv cu utilizari multiple: 1) la prepararea muraturilor, sucurilor de fructe, compoturilor; 2) poate previni colorarea pulpei la fructe; 3) corectarea aciditatii vinurilor de fructe. Favorizeaza dezvoltarea subtantelor colorante si de aroma din vinurile de fructe.

 Caracteristici Acid Citric (Sare de lamaie):

- se prezinta sub forma de cristale incolore, solubile in apa si cu gust usor acid   Acid citric

- in  natura se gaseste in tesuturi, sucurile vegetale (in special in citrice)

- in industria alimentara, acidul citric, are numeroase utilizari: agent de conservare, agent de protejare a culorii si aromei, agent de chelatare pentru metale ce pot modifica negativ gustul si culoarea alimentelor

- continutul de acizi din sucurile de fructe se afla in domeniul 5-8% in functie de specie si de gradul de maturitate al fructelor

- in procesul de obtinere a vinurilor de fructe, continutul de aciditate trebuie monitorizat si daca este necesar trebuie ajustat inaintea inceperii fermentatiei

- acizii din vin influenteaza culoarea, gustul, incarcatura bacteriana, activitatea drojdiilor din vin si pana la urma si calitatea produsului finit

- la vinurile obtinute din struguri se preteaza un adaos de acid citric < 1g/l

- acidul citric favorizeaza dezvoltarea culorii si aromei (prospetimii) vinurilor, previne formarea precipitatiilor si casarea ferica (factori ce favorizeaza formarea unui vin tulbure si de slaba caliate)

- casarea ferica este un fenomen nedorit ce se datoreaza prezentei in vin a fierului (sub forma de ioni de fier bivalent sau trivalent) in concentratii crescute (> 6 mg Fe/l) ce pot forma conbinatii insolubile cu alti compusi din vin → instabilitatea vinului si cresterea tulburari vinului.  Acidul citric prezinta avantajul blocarii fierului in combinatii solubile mentinand astfel starea de limpezitate a vinului.

Mai multe informatii

Producator Ungaria

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.