Tratamente vin - pachet 100L

Tratamente vin - pachet 100L - toamna aceasta foloseste drojdii, enzime, bentonita si conservant in pachetele propuse de noi pentru obtinerea unui vin de calitate.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Caracteristici Tratamente vin - pachet 100L

Obtinerea unui vin de calitate depinde de multe etape si factori, incepand de la soiul de struguri folosit si conditiile de cultivare a vitei de vie, pana la procesele de fermentatie si maturare.

Pasi in procesul de producere a vinului: 

  • vin alb: recoltare→ zdrobire/desciorchinare→ presare→ fermentare→ maturare+limpezire

  • vin rosu: recoltare→ zdrobire/desciorchinare→ macerare→ fermentare→ presare→ maturare+limpezire

Este esential sa se respecte fiecare etapa a procesului de producere a vinului pentru a obtine un produs final de calitate. De la alegerea corecta a soiului de struguri si culesul la momentul optim, pana la fermentatia si maturarea corespunzatoare, fiecare etapa contribuie la caracteristicile vinului finit.

Pentru obtinerea unui vin de calitate, in anumite momente ale procesului de producere, este important sa folosim produse specifice, cu urmatoarele beneficii

Drojdiile selectionate - transforma zaharurile in alcool, in timpul fermentatiei alcoolice a mustului. In vinificatie, drojdiile selectionate ne ajuta in primul rand sa conducem fermentatia intr-un mod corect, controlat, in al doilea rand influenteaza favorabil caracteristicile organoleptice (eliberarea compusilor de aroma, buchet, culoare etc.) si maturarea vinurilor.  Drojdiile sunt utile si in cazul stagnarii fermentatiei.

Pentru a activa drojdiile uscate acestea trebuie rehidratate in apa calduta (30-40 °C) timp de 10-15 minute. Urmeaza egalizarea temperaturii amestecului de drojdie cu cea a mustului, care se va face treptat pentru a nu creea socuri termice pentru celulele de drojdii.

Nutrienti de drojdie - ca orice celula vie, pentru a se dezvolta si multiplica, si drojdiile au nevoie de nutrienti speciali. Nutrientii/ activatorii de drojdie completeaza elementele nutritive prezente in mod natural in must, pana la nivelul optim necesar inmultirii celulelor de drojdii selectionate. Acestea se pot adauga impreuna cu drojdia sau dupa inocularea cu drojdiile selectionate corespunzatoare.

Enzimele - proteine care actioneaza ca un catalizator biologic, faciliteaza si accelereaza anumite reactii chimice. In vinificatie enzimele actioneaza asupra boabelor de struguri sau in must pentru a extrage compusi de culoare, arome si/sau pentru cresterea randamentului de presare etc. Activitatea enzimei nu este afectata de nivelul de sulf din must, dar tratamentul cu bentonita trebuie efectuat doar dupa perioada de activitate a enzimei.

Sulfitarea - etapa de conservare a mustului/vinurilor. Prin adaugarea de sulfiti, prevenim procesele de oxidare si favorizam pastrarea caracteristicilor organoleptice ale vinurilor. Sulfitarea se poate face in diferite etape ale procesului de vinificatie:

- sulfitarea butoielor; - la receptia strugurilor; - la obtinerea mustului; - la finalul fermentatiei; - inainte de imbuteliere etc.

Indiferent in ce etapa adaugam sulfitii, acestea prezinta o actiune antioxidanta, antiseptica si ajuta si la limpezirea vinurilor. Sulfitarea se poate face doar odata sau in mai multe etape ale procesului de vinificatie, cu concentratii diferite de sulfiti. Important este sa tinem cont de concentratia totala de sulfiti adaugati pe tot parcursul procesului de vinificatie. Concentratia totala de sulfiti in vin este reglementata si prin lege si difera in functie de tipul de vin rosu sau alb.

Limpezirea - operatia de stabilizare a vinurilor, pentru a obtine un vin cat mai clar, fara particule in suspensie. Limpezirea se poate realiza prin bentonizare si/sau filtrare. Filtrarea, ca si tratamentul cu bentonita are scopul de a limpezi vinurile prin inlaturarea impuritatilor aflate in suspensie prin decantare, respectiv prin retinerea lor pe un material poros. Cantitatea de bentonita adaugata, porozitatea placilor filtrante folosite la filtrare depinde de gradul de impuritate al vinului si de tipul de vin. La vinurile rosii se folosesc concentratii mai mici de bentonita decat la cele albe. Pentru a activa bentonita (argila naturala), aceasta trebuie umflata, cu apa calduta sau cu vin incalzit la 35-40ºC, timp de cateva ore.

Continut pachete Tratamente vin 


1. Tratamente vin pachet 100L - Baza

Drojdie de vin Saccharomyces Cerevisiae 20g - fermentarea mustului la vin alb, rosu sau la alte musturi de fructe

Conservant pe baza de sulf 50-100 ml - sulfitarea de baza, cand se trage mustul de pe drojdii

Bentonita 100-200g - limpezire

Conservant pe baza de sulf 50-100ml - sulfitare finala


2. Tratamente vin pachet 100L - Complet

Uvaferm Uvavital 20g - activator fermentare, sustine inmultirea si dezvoltarea drojdiilor 

Drojdie Danstil A 20g - fermentarea mustului

Enzima Lallzyme HC 10g - 2-3g/100kg inainte de presare, pentru descompunerea pectinelor, obtinerea aromelor

Conservant pe baza de sulf 50-100 ml - sulfitarea de baza, cand se trage mustul de pe drojdii

Bentonita 100-200g - limpezire

Conservant pe baza de sulf 50-100ml - sulfitare finala


3. Tratamente vin alb pachet 100L 

Drojdie Uvaferm 228 20g - pentru fermentatie alcoolica completa, eliberarea compusilor de aroma si reglarea tariei

Optimum White 20g - nutrient de drojdie pentru intensificarea aromei; pentru cele mai bune rezultate se aplica in primele 24h de la expunerea mustului la fermentare

Conservant pe baza de sulf 50-100ml - sulfitare de baza, tragerea de pe drojdii

Enzima Lallzyme Beta 20g - 5g/100L vin alb tanar sau borhot eliberarea aromelor

Bentonita 200g - limpezire

Conservant pe baza de sulf 50-100ml - sulfitare finala


4. Tratamente vin rosu pachet 100L 

Uvaferm Uvavital 20g - activator fermentare, sustine inmultirea si dezvoltarea drojdiilor 

Drojdie Danstil A 20g - fermentarea mustului

Enzima Lallzyme EX-V 10g - 2g/100kg pentru descompunerea pectinelor + extractie culoare

Conservant pe baza de sulf 100 ml - sulfitarea de baza, cand se trage mustul de pe drojdii

Bentonita 100g - limpezire

Conservant pe baza de sulf 50-100ml - sulfitare finala

Specificatii

Producator Kertimag Ungaria, Mifalchim
Ambalaj Plic 20 g, Punga 200 g
Utilizare produs conservare, fermentarea mustului, limpezirea vinului

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie