Stimulator polenizator tomate Tomato Stim

Stimulator polenizator tomate Tomato Stim impiedica avortarea florilor in conditii climatice nefavorabile pentru legarea de rod. Productie mai mare, recolta mai timpurie cu 2-3 saptamani, fructe dezvoltate, colorate uniform, cu pulpa ferma. 

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Stimulator polenizator tomate Tomato Stim impiedica avortarea florilor in conditii climatice nefavorabile pentru legarea de rod. Productie mai mare, recolta mai timpurie cu 2-3 saptamani, fructe dezvoltate, colorate uniform, cu pulpa ferma. 

Cum actioneaza Stimulator polenizator tomate Tomato Stim

Florile de tomate nepolenizate sau incomplet nepolenizate nu reusesc sa lege rod, ele cazand de pe planta (sunt avortate). Acest fenomen este prezent mai ales primavara devreme, in conditi climatice nefavorabile: temperaturi scazute, diferente mari de temperatura intre zi si noapte, lumina insuficienta. Stimulatorul tomate Tomatostim realizeaza legarea de rod si in aceste conditii neprielnice. 

Stimulatorul tomate Tomatostim este un preparat lichid limpede incolor sau slab galbui cu densitate de 0,80 - 0,87 g/cm3 si pH de 3,4-5.

Avantajele aplicarii Stimulator polenizator tomate Tomato Stim

- se obtin productii considerabil mai mari
- calitatea fructelor este net superioara: rosii frumos dezvoltate, colorate uniform, cu pulpa ferma
- recolta mai timpurie cu 2-3 saptamani
 - planta devine mai verde
- este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare, cu exceptia celor cu metale grele

Cum se aplica Stimulator polenizator tomate Tomato Stim

Se stropesc florile cu o solutie diluata in apa in concetratie de: 

- 2%  (20 ml / 1L apa) in zile insorite

- 3% (30 ml / 1L apa) in zile cu nori

Este recomandat sa se foloseasca o duza care sa pulverizeze particule foarte fine, practic sub forma de ceata. Se stropeste de la o distanta de 20-30 cm de planta, indreptand jetul de solutie spre florilor deschise. Nu are niciun efect daca ajunge pe bobocul de floare nedeschis sau pe gogonelele legate.

Perioada de aplicare 

Este nevoie de mai multe aplicari deoarece planta infloreste esalonat:

→  tomate in solarii - Primul tratament se face cand primele 2 - 3 flori din inflorescenta primului etaj sunt deschise sau partial deschise.  Apoi se repeta saptamanal, in aceeasi zi (de ex. sambata), pana cand conditiile meteo devin prielnice pentru legare. De obicei sunt necesare 3 - 4 tratamente.

→  tomate in camp - Sunt suficiente 2 tratamente, primul la inceputul infloririi (cand primele 2 - 3 flori din inflorescenta primului etaj sunt deschise sau partial deschise) si unul la inflorirea in masa. 

Se poate folosi si metoda imbaierii inflorescentelor. Se toarna o cantitate mica de solutie intr-un vas, se inmoaie manunchiul de flori dupa care, cu degetul aratator se scutura in acelasi vas excesul de solutie.

 Atentie! Nu se aplica plantelor pentru samanta!

Specificatii

Plante tratate Tomate
Producator Bios
Elemente Microelemente
Aplicare ingrasamant pe florile deschise
Ambalaj Flacon 1 L, Flacon 100 ml, Flacon 20 ml, Flacon 200 ml, Flacon 25 ml, Flacon 500 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie