Seminte sfecla rosie

Seminte sfecla rosie

Seminte sfecla rosie

Avem o gama larga de seminte sfecla rosie, cu perioade de vegetatie diferite, rezistente la boltire, usor de crescut. Sfecla rosie este o leguma favorita, care se poate semana direct in camp pentru consum de vara sau toamna-iarna. Puteti experimenta cultivarea sfeclei in ghivece sau containere direct acasa/in casa. Culeasa direct din gradina sau ghiveci, sfelca este mai rosie si mai gustoasa, pentru ca ati cultivat-o dumneavoastra!

Radacinile se dezvolta cilindrice su rotunde, depinde de soi. Acestea se pot consuma proaspate sau fierte, se poate conserva, iar frunzele tinere se pot folosi la sarmale sau salate. Radacina de sfecla se poate utiliza in cure in vederea imbunatatirii sanatatii organismului.

Sfecla rosie este o planta care se preteaza pentru culturile succesive sau asociate din gadina noastra. Putem semana seminte sfecla rosie direct in gradina, in sol bogat in humus si potasiu, cu pH 6-7. Sunt pretentioase fata de caldura. Irigarile sunt necesare in perioada de germinare si la ingrosarea radacinilor, iulie-august. Prea multa apa favorieaza aparitia bolilor. Ca si fertilizant este indicat gunoiul de grajd bine descompus, ingrasamintele naturale sau chimice, bogate in azot, fosfor, potasiu, magneziu, bor care vor influenta in mod favorabil cultura de sfecla rosie.

Dintre soiurile de seminte sfecla rosie pe care vi le punem la dispozitie cu drag, putem reaminti cateva deosebite, precum:

Alexis- soi tardiv, ideal pentru consum de toamna si stocare pe iarna

Rubin si Biborhenger - se preteaza foarte bine la prelucrare

Babykornett - sfecla rosie mica, pentru consum proaspat, destinat copiilor. Din aceiasi categorie Baby little finger- baby carrots

Seminte sfecla pe banda - asigura semanarea de precizie, raritul plantelor nemaifiind necesar.

Pentru recolta bogata si gustoasa alege cu incredere din categoria noastra de seminte sfecla rosie!

 

Vizualizare ca Grilă Listă

9 Articole

pe pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

9 Articole

pe pagină
Setați descendent
© 2020 ferma-gradina.ro.Toate drepturile rezervate.