Seminte patrunjel

Seminte patrunjel

Seminte patrunjel

Una dintre cele mai nutritive plante, patrunjelul este o veritabila sursa de vitamina C. Atat frunzele aromate cat si radacinile sunt folosite in diferite retete de mancare, dand un gust aromat si deosebit. Totodata, trebuie sa recunoastem beneficiile patrunjelului adus sistemului digestiv.

In aceasta categorie va punem la dispozitie oferta de soiuri hobby/standard de seminte patrunjel, seminte drajate sau pe banda. Acestea din urma te scutesc de lucrarea raritului, insa au nevoie in primele 2 saptamani de umiditate constanta.

Putem semana seminte de patrunjel atat in camp/gradina hobby cat si in ghivece, in casa. De obicei, in ghivecele din casa se seamana patrunjelul de frunze, astfel ca vom avea la indemana frunze proaspete si aromate tot timpul. Pentru camp se potrivesc semintele de patrunjel de radacina dar si de frunze.

Recomandarea noastra este ca semintele de patrunjel sa fie semanate la 25-30 cm intre randuri si 1-1,5 cm adancime. Pentru o suprafata de 1ar/100 mp sunt suficiente 50 g seminte patrunjel. Perioada optima de semanare pentru camp este primavara timpuriu, cand solul este bogat in apa. Semintele de patrunjel germineaza greu si de acea se recomanda tinerea lor in apa calda, pentru 24 ore inainte de semanare.

Cultura de patrunjel are nevoie de cateva lucrari de intretinere precum: → rarirea plantelor pe rand = se face in faza de 3-4 frunze, lasand o distanta intre plante de 4-6cm, iar a doua rarire se face la 8-10 cm distanta; → prasitul pe rand in cazul in care s-a format crusta; → indepartarea buruienilor; → irigarea este necesara in cea de-a doua parte de vegetatie; → fertilizarea este necesara pentru solurile sarace, la 3-4 frunze, dupa rarit, iar a doua fertilizare la interval de 25-30 zile, cand radacina incepe sa se ingroase.

Plantele sunt rareori afectate de boala, dar afidele ar putea prezenta ocazional o problema.

Dupa recoltare, patrunjelul radacina se pastreaza la temperaturi de 0-2.2̊ C. Frunzele de patrunjel se pot recolta pe masura ce se dezvolta, favorizand astfel cresterea altora noi, proaspete. Avantajul patrunjelului de frunze este ca se poate consuma proaspat sau se poate pune la uscat.

Descopera in paginile noastre soiul care se potriveste cel mai bine nevoilor si preferintelor tale din categoria de seminte patrunjel.

 

Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 23

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 23

Pagină
pe pagină
Setați descendent
© 2020 ferma-gradina.ro.Toate drepturile rezervate.