Butasi de trandafiri

Butasi de trandafiri

Exista de mult timp o afinitate pentru trandafiri, astfel incat oamenii aleg sa planteze an de an noi butasi de trandafiri in gradinile si curtile caselor. Si au si de ce…Apar noi soiuri, teahibrid ('hibrizi de ceai' sau 'trandafiri nobili'), tip tufa, urcatori sau pentru dulceata, care dezvolta flori atractive, de cele mai multe ori parfumate, pe o perioada lunga de timp, din vara pana toamna tarziu. Gradinile si curtile sunt colorate si parfumate, facand petrecerea timpului aici placuta si linistitoare.

Asigura un inceput bun pentru trandafiri tinand cont de urmatoarele aspecte:

♦ conditiile de crestere → expunere la soare si lumina, sol fertil, cu umiditate medie.

Este recomandat ca trandafirii sa fie expusi la soare direct minim 6 ore pe zi. Daca primesc soare mai putin, plantele nu vor inflori si vor fi predispuse la atacurile daunatorilor si al bolilor. Umiditatea poate fi asigurata prin punerea unui strat gros de mulci, de 10-15cm, in jurul radacinii. Prefera udarile profunde, care vor permite radacinilor sa se dezvolte si sa se extinda in pamant, unde exista mai multa umiditate. Daca solul nu este foarte bogat in elemente nutritive, va fi necesara completarea cu ingrasamant/fertilizanti. Este important sa urmariti instructiunile de pe ambalajul acestora. Puteti fi tentati sa oferiti mai mult fertilizator trandafirilor decat este recomandat. Doar ca acest lucru nu va duce la efecte bune! Suprafertilizarea poate cazua dezvoltarea unui numar mai mic de flori, poate afecta radacinile sau poate chiar omori plantele (se creaza fitotoxicitate).

 • ♦ instructiunile de plantare →
 • 1.Perioada optima de plantare pentur butasi de trandafiri este octombrie-noiembrie sau martie-aprilie.
 • 2.Inainte de plantare, radacinile se fasoneaza: cele lungi si groase la 15-20cm, cele subtiri la doar cativa cm.
 • 3.Retinem doar 2-4 ramuri, pe care le scurtam la 4-5 muguri.
 • 4.Radacinile fasonate le introducem intr-un amestec de pamant cu gunoi si apa.
 • 5.Sapam o groapa adanca de 40-50cm, cu diametru de 40-50cm.
 • 6.In groapa facem un musuroi de pamant pe care asezam radacinile.
 • 7.Introducem butasul de trandafiri pana la colet sau cu 2-3cm mai adanc.
 • 8.Pamantul folosit pentru acoperirea radacinilor il amestecam cu putina mranita, aproximativ 2kg/groapa.
 • 9.Udam radacinile acoperite, dupa care ridicam un musuroi la baza plantei.
 • 10.Distanta de plantare este de 2-3m, atat pentru trandafirii urcatori, cat si cei cu trunchi inalt.

Oferta noastra cuprinde butasi de trandafiri de tipul teahibrid si urcatori.

•teahibrid →sunt plantati in mod deosebit de profesionisti deoarece se preteza foarte multe dintre sortimente pentru flori taiate, aranjamente florale, buchete. Pe tulpini se dezvolta o inflorescenta principala si mai multe secundare. Prin eliminarea celor din urma se obtine o tulpina cu o singura floare. Pentru ca se regasesc in culori diverse si au parfum, se planteaza si de catre gradinarii incepatori, iubitori de flori.

•trandafirii urcatori →sunt soiuri care dezvolta tulpini lungi, intre 2-3m inaltime. Vor avea nevoie de suport. Recomandam sa se planteze pe langa ziduri, pergole, coloane, spalieri. Infloresc de mai multe ori pe an, au flori mari si parfumate.

Poti sa ii plantezi in grupuri sau solitari, pe marginea aleilor sau pe langa ziduri. Oricum te-ai hotari, cu siguranta vor da o nota eleganta curtii si gradinii tale! Si ce parfum...!

Vezi mai jos oferta de butasi de trandafiri!

IN LIMITA STOCULUI DISPONIBIL!!!

Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 16

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 16

Pagină
pe pagină
Setați descendent
© 2020 ferma-gradina.ro.Toate drepturile rezervate.